Australští mistři korunováni

O předcházejícím víkendu se v okolí Coffs Harbour odehrál předposlední podnik australského šampionátu.

O předcházejícím víkendu se v okolí Coffs Harbour odehrál předposlední podnik australského šampionátu, který je pro letošek rozdělen na samostatnou klasifikaci vozů s jednou a oběma poháněnými naprávami. V obou dvou kategoriích tam jejich lídři dorazili s možností stát se předčasně mistry. Ve čtyřkolkách spolu sehrávali během roku těsný souboj piloti Mitsubishi Michael Boaden a Tom Wilde, ovšem po úspěchu na poslední odjeté soutěži se první jmenovaný dostal do výrazného trháku. Wilde na start předposledního letošního podniku vůbec nepřicestoval a Boaden se tím dostal k titulu ještě daleko blíže.

Během samotné soutěže si pilot Mitsubishi Lancer EVO IX navigovaný svou sestrou počínal mezi 68 startujícími posádkami naprosto suverénně. Boaden s Cheersovou zvítězili ve dvanácti z celkových čtrnácti zkoušek a během obou samostatných etap si připsal jasný triumf. Na cílové rampě se tak mohli radovat ze zisku letošního titulu. A stejnou věc si již po sobotní etapě vychutnali Eli Evans s Glenem Westonem, kteří letos usedají do zcela nové Hondy Jazz.

Situaci jim dost usnadnil pilotův bratr Simon, který se s novou Mazdou 2 ukázal na tratích až v průběhu sezóny. Na aktuální soutěži to byl právě on, kdo Elimu pořádně zatápěl. V sobotu však u Mazdy postrádal dostatečný výkon a v servisu se ukázalo, že na vině byl katalyzátor. V odpolední části etapy se Simonovi už dařilo lépe a dvě zkoušky dokázal vyhrát. Každopádně z etapového triumfu a zisku letošního titulu se radoval jeho bratr s Hondou. V neděli už byl souboj obou Evansů o poznání dramatičtější a z vítězství se nakonec radoval pilot Mazdy, když svého bratra dokázal překonat až v úplně závěrečné zkoušce. Každopádně zbrusu nový speciál si tím pádem připsal první triumf.

Stav klasifikace dvoukolek: 1. E. Evans 425, 2. Pedder 235, 3. Roe 165

Stav klasifikace čtyřkolek: 1. Boaden 393, 2. Patton 246, 3. Wilde 245, 4. Box 177, 5. Middleton 174, 6. Shepheard 169

Výsledky soutěží australského mistrovství můžete nalézt na ewrc-results.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!