24. 10. 2012 08:03 − 3586× − 36

V Praze se můžeme těšit na souboj Pecha se Sordem

Mikulášské překvapení připravila pro všechny příznivce společnost Invelt, s.r.o.

Mikulášské překvapení připravila pro všechny příznivce společnost Invelt, s.r.o. Na startu osmnáctého ročníku populárního TipCars Pražského Rallysprintu, který se uskuteční v sobotu 1. prosince, se s vozem MINI John Cooper Works WRC kromě domácí posádky Václav Pech a Petr Uhel představí tovární dvojice Dani Sordo a Carlos Del Barrio.

Dvacetileté výročí na českém trhu nemohla společnost Invelt, s.r.o. oslavil lépe. Podařilo se jí totiž v rámci sportovního programu EuroOil-invelt teamu zajistit účast továrního vozu MINI John Cooper Works WRC se kterým v rámci XVIII. TipCars Pražském Rallysprintu bude startovat hvězdná posádka Dani Sordo a Carlos Del Barrio. Účastník světového šampionátu WRC se v České republice představí premiérově. „Jsem rád, že se tento projekt nakonec podařilo dotáhnout až do samotného konce a Dani se spolu s Carlosem objeví v ČR. Touto cestou bych chtěl poděkovat vedení BMW Group Česká republika v čele s Dr. Reitrem, kteří se významně zasloužili na účasti tohoto špičkového světového jezdce. Věříme, že jsme udělali všem příznivcům MINI a rallye radost a že si tento zážitek pořádně užijí. Danimu zároveň přeji, aby v Čechách dopadl lépe, nežli před lety jeho bývalý týmový kolega a devítinásobný světový šampión Sebastién Loeb,“ dodal s úsměvem Jiří Jirovec, spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt, s.r.o.

Sordo má na svém kontě s vozem MINI John Cooper Works WRC osm vyhraných rychlostních zkoušek v rámci světového šampionátu. V loňském roce vystoupil dvakrát na stupně vítězů a i přes omezený sportovní program anglického týmu dokázal letos navázat na tyto úspěchy hned při úvodní Rallye Monte Carlo, kde obsadil druhé místo. Španělský jezdec v minulosti působil také jako týmový kolega Sebastiéna Loeba. Nejlepších výsledků dosáhl v letech 2008 – 2009, kdy skončil v celkovém pořadí šampionátu WRC na třetím místě. V roce 2011 přijal nabídku továrního angažmá v týmu MINI WRC, kde působí dodnes.

Zatímco Sordo se představí u nás poprvé, MINI nejvyšší specifikace WRC zažilo premiéru na českých tratích již v loňském roce, kdy se s ním představil Václav Pech. Spolu se svým spolujezdcem Mirkem Topolánkem po krásném souboji dokázal porazit P. G. Anderssona a připsal si osmé vítězství na Pražském Rallysprintu. To ale nebylo jediné slavné vítězství.

Václav Pech svým výkonem dokázal zaskočit hvězdu světového formátu již v roce 2009, když do České republiky zavítal devítinásobný světový šampión Sebastién Loeb. Ten se ve finálové jízdě při Setkání mistrů v Sosnové postavil právě proti pětinásobnému absolutnímu šampiónovi MMČR v rally. Plzeňský jezdec ale využil domácího prostředí a dokázal za velkého aplausu diváků Loeba porazit. Po třech letech tak má při příležitosti XVIII. TipCars Pražského Rallysprintu, kde se představí stejně jako Sordo pod hlavičkou EuroOil-invelt teamu, další možnost skalpu jednoho z nejlepších účastníků šampionátu WRC. ,,Na TipCars Pražský Rallysprint se moc těším. Je to jediná soutěž, na které mě sportovní řády dovolují svést se v silnější verzí MINI než s jakou startuji v našem mistrovství. Samozřejmě mě láká jezdecké srovnání s Dani Sordem, ale nejen s ním, každoročně zde startuje spousta kvalitních soupeřů a rozdíly v cíli jsou v desetinách sekundy. Těším se také na nezapomenutelnou atmosféru, kterou v ochozech Chuchelského závodiště vytváří tisíce nadšených fanoušků," říká Václav Pech.

Obě posádky budou startovat s poslední specifikací vozu MINI John Cooper Works WRC, a tak lze očekávat zajímavý souboj do posledních metrů soutěže. „Jsme rádi, že jsme mohli malou měrou přispět k uskutečnění tohoto projektu, který jak pevně věříme, zatraktivní XVIII.TipCars Pražský Rallysprint,“ uvedl Petr Mihule, ředitel závodu TipCars Pražský Rallysprint. Vítěz bude znám v sobotu 1. prosince krátce po třetí hodině odpolední, kdy v areálu Chuchelského dostihového závodiště vyjede na cílovou rampu první posádka.

Komentářů celkem: 36
Fox
24. 10. 2012 12:0721
0 0
Obávám se, že ani Sordo mě nepřiměje k tomu, dělat pořadatelům křena v Chuchli.
24. 10. 2012 12:1822 Upraveno 12:22
0 0
A co Emil. Dle vyjádření ROTO Plzeň by (pokud vyjdou jednání se sponzory)za volantem jejich vozu měl sedět právě p. Triner. (dle vyjádření p. Karlíka z ROTO Plzeň)
24. 10. 2012 14:3223 Upraveno 14:34
0 0
presto ze ted uz bydlim v praze tak na tento sprint taky prdim a to jsem na nej jezdival radu let i kdyz jsem byl 100km daleko...
...Sorda jsem videl nekolirat ve svete...ale na takovydle vopicarne si nehodlam kazit chut .)
STRAHOV rulez!
24. 10. 2012 15:2424
0 0
Podle toho co čtu to musí být děsivá až nehezká akce ten Pražský rallysprint... Zahoďte chlapi svoje mindráky, že nežijeme v San Remu nebo ve Finksu a berte to víc v klidu. Jsem zlíňák, ale být v ten čas v Praze, tak se jako fanda rally určitě podívat zajdu.
Fox
24. 10. 2012 15:4025
0 0
Konat se Pražský rallysprint v Praze, možná bych se na něj taky zašel podívat.
24. 10. 2012 15:5326
0 0
Aha, rozumný argument. To je asi tak jako když se jede Barumka ve Zlíně a zkouška je na ale Pinudle...
24. 10. 2012 15:5627
0 0
Nechapu co pořad mate za problem. Je jasný že to bez Strahova neni ono ale jedou se dve klasicky RZ kde se dokonce ani neplatí tak proc nezustat na oba komplet prujezdy tam a pak domu. Nikdo vas přeci do Chuchle nenuti chodit.smajlík
24. 10. 2012 15:5728
0 0
Sorry, jste blbci, loňský model PRS nebyl tak špatný, 2 klasické RZ a v Chuchli mi ta trať přišla určitě lepší než rok předtím. I to jít tam jen na Sorda mi přijde trošku líto, ale nejít tam z nějakýho principu už je mimo. Pro mě je třeba lepší Chuchle než Sosnová.

Ad Sosnová a Loeb: Nikdo už tu nezmiňuje, že Seb Pecha v druhém kole i na tom šotolinovym podvozku dal smajlík
24. 10. 2012 16:0329
0 0
Mimochodem do Chuchle jede vlak ze Smichova 5min tak že tam ma většina pražaku lepší a rychlejši spojeni nez na Strahov
24. 10. 2012 17:2730
0 0
...to kdyby se ukazal nekdo od modrych, to by bylo hned divaku...smajlíksmajlík
24. 10. 2012 21:2531
0 0
No dyť Topolánek jede, ne?? smajlík
25. 10. 2012 12:4132
0 0
Nevím. Považuju se za velkého fandu tohoto sportu,ale pravda je taková ,že už tam taky nepojedu. At tam jede kdokoliv tak už mi to za to nestojí. A to nemluvím o tom ,že den před závodem Sordo nebude moc přijet. Chuchle je katastrofa. Stát tam nikde uprostřed tý plochy a čučet na ty auta ze 100m opravdu zážitek jako blázen.
25. 10. 2012 14:2033
0 0
Nemám moc velkej odhad na vzdálenosti, ale obě rovinky jsou od sebe vzdáleny cca. 180m, takže uvnitř budeš mít dost problém, najít místo 100m od tratě smajlík Všude totiž budeš výrazně blíž. Pokud tedy u vás je 100m stejnejch jako u nás, nebo v Prazesmajlík
25. 10. 2012 15:1534
0 0
Nejhorší na tom všem je že lidé zainteresovaní moc dobře vědí že by se v okolí dalo udělat více hezkých eRZet a né jen motanice v Chuchli.smajlíksmajlík
25. 10. 2012 16:3935
0 0
Novej... no dobře tak jsem se spletl o 10m na každou stranu..jelikož jsem tam minulej rok byl a přímo na tom místě tak vím o čm mluvím.Lávka u tribuny zacpaná nedalo se po ni během závodu přejít,aby jsi změnil místo a když jsi pak chtěl koukat v depu tak si přes to křoví nic neviděl.Nehraju primadonu,ale za ten vstup a cestu do Prahy to prostě nestálo.Ono se nadávalo i na Strahov,ale upřímě..zlatej Strahov.Vím ,že to asi nejde na Strahově,ale prostě sem mě nikdo nemá na co nalákat,.smajlík
28. 10. 2012 15:3936
0 0
Každopádně se přidám ke zlým jazykům. Rok od roku mi přijde, že největší požitek z akce maj peněženky pořadatelů. Zachvíli určitě budu hledat výmluvy aby se zrušil Karlík a bude hotovo. To je tak těžký pochopit, že by mohli alespoň jednou v roce udělat něco pro lidi, určitě by to pak lákalo víc lidí i na velkej mistrák, je zajímavé, že na jižní Moravě to funguje. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!