www.jan-cerny.com - eWRC.cz
26. 10. 2012 07:27 − 2536× − 1

Černý – Kohout jedou na zkušenou do Rakouska

Mistři Evropy v kategorii dvoukolek Jan Černý s Pavlem Kohoutem mají před sebou start na rakouské šotolině Waldwiertel Rally.

Honza Černý s Pavlem Kohoutem mají letos za sebou velmi úspěšnou sezonu v automobilových soutěžích rally. Zvítězili kde se dalo a získali všechny tituly, které si na začátku sezony předsevzali získat. Mají letos za sebou mnoho startů a vítězství v České republice, ale i v zahraničí, ale jen jeden závod na šotolině. To je povrch, který není pro závodníky z české kotliny příliš zažitý, a je proto nutné za zkušenostmi na šotolině vždy vyjet za hranice. Za Rakouska Uherska jezdili mladíci na zkušenou do Vídně a v jejich stopách se už v pátek vydají Honza Černý s Pavlem Kohoutem a s Citroënem DS3 R3T. „Nějaké soutěže jak v mistrovství Evropy, tak ve světě, jsem už na šotolině absolvoval, ale stále na ní nemám takové návyky, jako na asfaltu, kde jsem vyrostl. Přesto mám šotolinové závody velmi rád, protože jízda na tomhle povrchu představuje prakticky jeden dlouhý smyk. Auto se neustále někam veze a klouže a na pocit z řízení je to skvělé,“ říká Honza Černý. Podobně to se šotolinovou rally vidí i jeho spolujezdec, dlouhán Pavel Kohout. „Kdyby bylo po mém, tak bych závodil jenom na šotolině. Je to perfektní pocit, když se na šotolině jede rychle. Navíc považuji šotolinu za bezpečnější povrch. Zkušenosti na nezpevněném povrchu nám stále oproti konkurenci chybí, a pokud chceme jít dál, tak na sobě musíme stále pracovat, aby nám neujel vlak,“ dodává Pavel Kohout.

Rakouská šotolinová Waldwiertel Rally je soutěží, kde se v minulosti už objevila nejedna česká posádka. Je to především dáno tím, že se závodí v blízkosti Česko – Rakouských hranic nedaleko města Horn. Zdejší zemědělský kraj Waldwiertel nabízí v létě nesčetné možnosti turistiky a cyklistiky po zdejších klikatých silničkách, které nebyly zdaleka všechny vyasfaltovány, jako třeba o pár kilometrů severněji, v Čechách. Během sychravého podzimu zde ale pravidelně cyklisty střídají závodní speciály s motorem, u kterých se také šlape do pedálů. „Tratě rakouské Waldwiertel Rally jsou krásné. Je zde většinou tvrdá šotolina, i když na některých místech se asi přeci jen vyjedou koleje. Na trati jsou krásné rychlé úseky mezi loukami, ale nechybí ani technické pasáže. Po seznamovacích jízdách můžu říct, že tratě jsou opravdu velmi hezké. Uvidíme, co nám přinese počasí, protože předpověď slibuje na sobotu citelné ochlazení, a tak se možná dočkáme i sněhových přeháněk, ale to v tomto kraji a v tuhle roční dobu není nic neobvyklého. Závodili jsme za sluníčka v Itálii, tak si teď třeba zkusíme šotolinu při počasí, jako na Britské rally, kterou mám mimochodem také velmi rád,“ říká před startem Waldwiertel Rally Honza Černý.

Šotolinová Waldwiertel Rally odstartuje v pátek 26. října ve 14:00 slavnostním startem v městečku Horn a do poslední rychlostní zkoušky, kterou je divácká superspeciálka na okruhu Nordring, odstartují účastníci Waldwiertel Rally v sobotu v 17:25. Celkem na Černého – Kohouta čeká přes 188 kilometrů rychlostních zkoušek. Držme posádce týmu Černý Racing v Rakousku palce.

Komentářů celkem: 1
27. 10. 2012 19:36
0 0
To jak v Rakousku Honza jel, bylo nádherné! smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!