28. 10. 2012 18:15 − 2508× − 0

John Powell před Katalánskou rally

Jezdec z Trinidadu a Tobaga zažije svou premiéru v MS rally.

Sen jezdce Johna Powella se splní při Španělské rally, kdy tento pilot zažije svou premiéru ve světovém šampionátu s vozem specifikace WRC, a to konkrétně ve Fiestě RS WRC provozované Britským M-Sportem.

Alespoň krátce si Johna představme. Původem Jamaičan, jenž závodí pod vlajkou Trinidadu a Tobaga, kde posledních 11 let žije a podniká. Původně byl plavcem, avšak v 90. letech jej zasáhl motorsport, kterému se poté začal věnovat. I přes úspěchy na jiných soutěžích bylo jeho hlavním snem v rally vyhrát Rally Jamaica, což se mu loni ve spolupráci s Imprezou WRC na několikátý pokus povedlo. Díky tomuto vítězství mu zbývá ještě vyhrát Rally Barbados, aby zkomplezoval sbírku výher na nejvýznamnějších karibských soutěžích. Avšak za dva týdny jej čeká význa v podobě Španělské rally, na níž mu několik otázek položil server wrc.com.


Foto: Ian Nicholls

Co tě vedlo k rozhodnutí účastnit se podniku MS v rally?

Mistrovství světa v rally je bez debat nejvyšší metou v rally závodění. Je snem každého jezdce zde jednou startovat a soupeřit s nejlepšími piloty světa. V současnosti se účastním šampionátu NACAM a Karibského šampionátu a vždy jsem měl velký zájem najít nějakou cestu do MS. Když se objevila šance účastnit se Katalánské rally spolu s M-Sportem, existovala pouze jediná odpověď.

Proč jsi si zvolil M-Sport?

Ve světě rally patří M-Sport k velkým a známým jménům a je opravdu potěšením s nimi jet Katalánskou rally. Ve svém sportu mají neuvěřitelnou historii. Je to neuvěřitelný tým a opravdu se těším na nezapomenutelný zážitek na nadcházející rally a také na příležitost postavit se proti ostatním pilotům M-Sportu, potažmo Fordu.


Foto: Kevin Culpepper

Co očekáváš, že se naučíš při startu na světovém podniku?

Při každé rally, kterou jezdec absolvuje se něčemu naučí, ale jsem si jistý, že množství zkušeností získaných při startu v MS bude o mnoho větší. Jak jsem se již zmínil, MS je nejvyšším stupněm v rally, takže když se chceš něco nového naučit, je to to nejlepší místo. Myslím, že z velké části mi soutěž ukáže, co to vůbec znamená účastnit se podniku na nejvyšší úrovni. Při mém návratu do regionálních soutěží v roce 2013 pak budu schopen využít to, co jsem se naučil a doufám, že budu schopný se o tyto nové zkušenosti podělit s ostatními místními jezdci.


Foto: Ian Nicholls

Na jaký výsledek ve Španělsku cílíš?

Našim hlavním cílem je odstartovat a dokončit soutěž. Opravdu si přeji být v konečných výsledcích soutěže. Očekávám rychlé startovní pole, protože na startu je pořád dost pilotů bojujících o body i když se jede poslední soutěž sezóny a ti budou velmi rychlí. Naše cíle jsou trochu jiné, je to náš první start v MS, ale jsme na seznamu pilotů bodujících pro M-Sport, takže to je rozhodně motivace jet nejrychleji, jak dokážeme.

Zdroj: wrc.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!