www.jan-cerny.com - eWRC.cz
29. 10. 2012 06:35 − 2707× − 7

Z Rakouska s nohama od bláta a s pohárem v ruce – video

O uplynulém víkendu se závodilo u našich jižních sousedů na šotolinové Waldviertel Rally. Nechyběl zde ani Černý – Kohout s Citroënem DS3 R3T.

Rakouská Waldviertel Rally přilákala na start kompletní rakouskou špičku, ale nechyběly zde ani posádky z jiných států Evropy a početná skupina závodníků dorazila i ze sousední České republiky. Užít si pěkný šotolinový závod chtěla i posádka příbramského týmu Černý Racing. Týmový Citroën DS3 R3T si letos šotoliny příliš neužil, a proto se Honza Černý s Pavlem Kohoutem rozhodli, že v rámci přípravy na další starty v zahraničních soutěžích rally na rakouskou šotolinu vyrazí. „Udělali jsme dobře, že jsme do Rakouska vyjeli. Zdejší tratě se mi opravdu moc líbily a některé úseky mi hodně připomínaly Finsko či Wales. Šotolina byla většinou pevná a nechyběly skoky, či brody. Z jezdeckého hlediska to byla paráda,“ chválí trať rakouské Waldviertel Rally Honza Černý.

Černý Citroën DS3 R3T byl hned od prvních kilometrů soutěže pořádně vidět. Na všech rychlostních zkouškách patřil mezi nejrychlejší dvoukolky a brzy se usídlil v čele výsledkové listiny vozů s jednou poháněnou nápravou. „Možná to tak nevypadá, ale netlačili jsme během závodu moc na pilu. Nechtěl jsem zbytečně riskovat poškození vozu, který se chystáme v dohledné době prodat a nebyl důvod se někam riskantně hnát a zkoušet porazit další čtyřkolky. Mezi dvoukolkami jsme si získali pozici, která nám vyhovovala, a už jsme si jen drželi dostatečný odstup od soupeřů. Nejeli jsme ani nové pneumatiky. Na jedné rychlostní zkoušce jsme zkusili trochu zatáhnout, soupeřům jsme odskočili o 18 vteřin a pak už nebylo kam spěchat. Celkově jsme si ale závod opravdu vychutnali a získali další zkušenosti zejména na rychlostních zkouškách, kde se střídaly povrchy. Bylo zde velmi těžké udržet se na klouzavém asfaltu, který se střídal se šotolinou. Druhý den nechybělo velké množství bláta a na rychlostních zkouškách bylo i dost mlh. Prostě jako ve Walesu,“ směje se Honza Černý a jeho spolujezdec Pavel Kohout dodává. „Z hlediska nových zkušeností a návyků na šotolině to byla bezvadná soutěž. Tratě, po kterých se na Waldviertelu jezdí jsou parádní. Bohužel soutěž měla jen pěkné tratě, ale celková organizace nebyla rozhodně to, co bych si představoval. Tady by se mohli zase místní pořadatelé přiučit u kdejakého českého pořadatele. S celkovým výsledkem v soutěži jsme samozřejmě spokojený a jsem rád, že auto neutrpělo žádnou újmu a my jsme si přivezli pěkné poháry.“

Posádka týmu Černý Racing ve složení Jan Černý – Pavel Kohout nakonec v Rakousku na Waldviertel Rally obsadila první místo mezi dvoukolkami s náskokem přes 37 vteřin, zvítězila i ve třídě 5 a v absolutním pořadí skončila na skvělém desátém místě, kdy za sebou nechala množství silnějších vozů s pohonem všech čtyř kol.

Teď čeká Honzu Černého a celý tým soutěžácká přestávka, ve které budou důkladně spřádat plány nad startem do další sezony v automobilových soutěžích rally, kde by rádi navázali na letošní bezchybnou sezonu ověnčenou ziskem titulů mistrů Evropy, mistrů české republiky v kategorii dvoukolek a vítězstvím v Citroën Racing Trophy.

Komentářů celkem: 7
29. 10. 2012 07:13
0 0
Gratulace k titulům,přeji výdržsmajlíksmajlíksmajlík
29. 10. 2012 08:27
0 0
Kluci jeli parádně atraktivně i pro diváky, bylo to jako Emil Triner s dvoukolkou v nejlepších letech. Ať už na klasických RZ nebo na speciálce v Nordringu smajlík smajlík
29. 10. 2012 16:06 Upraveno 16:06
0 0
Byla radost na vás koukat klucismajlíksmajlík
30. 10. 2012 13:53
0 0
"Z Rakouska s NOHAMA od bláta...", jinak jde o nohy stolu... smajlík
30. 10. 2012 13:56
0 0
Možná mi něco uniklo, ale s čím má jezdit Honza, když budou prodávat DS3?
30. 10. 2012 14:41
0 0
přál bych si, abychom ho příští rok viděli u nás s DS3 RRC... jednak to chce trochu oživit od té fabie cup a taky si myslím, že už si dvoukolek za život užil dost. Myslím si ale, že jeho kroky budou směřovat do MS. I tak mu budu fandit. Jedna z mála našich nadějí, co nebourá a má jakš takš finanční pokrytí... zatím. smajlík
30. 10. 2012 16:08
0 0
V nejnovějšim Rally se píše, že by to měla být Fabia S2000, ale kdyby se nepodařilo zajistit špičkový auto, radši zůstane u DS3 smajlík.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!