Setkáni mistrů láká na WRC, rallycross i buggy

18. listopadu se v Sosnové objeví zahraniční jezdci, atraktivní vozy WRC, v české premiéře se ukáže WV Polo a bavit budou i buggy.

Global Assistance Setkáni mistrů v Sosnové u České Lípy – memoriál Bohuslava Ceplechy připravilo letos lákavý motoristicky mix, který by měl potěšit každého nadšence automobilového sportu. Diváci si užijí silné čtyřlitrové buggy například s Petrem Bartošem či Jaroslavem Hoškem za volantem, nebo si v české premiéře budou moci prohlédnout zbrusu nový rallycrossový speciál VW Polo, který je předobrazem homologace velmi očekávaného speciálu WRC. Toto VW Polo bylo konstruováno za přispění techniků továrního týmu Volkswagen. Za jeho volantem uvidíme letošního mistra Evropy Antona Marklunda, ale chybět nebudou ani další významní rallycrossaři, jako třeba René Muenich či Jan Bartoš nebo Marek Zeman z třídy SuperCars. Doplní je autocrossové jezdec Jan Bartoš. S rallycrossovými šestnáctistovkami se v Sosnové svezou Mandie August, Zdeněk Čermák, Stanislav Šusta a také Josef Šusta.


Anton Marklund s VW Polo RS

Nejnabitější kategorií XI. Global Assistance Setkáni mistrů bude i letos kategorie rally. Milovnici této disciplíny si letos připomenou i odvracenou tvář tohoto krásného sportu vzpomínkou na spolujezdce Bohuslava Ceplechu, který tragicky zahynul při letošní Rally Bohemia. Právě na jeho počest se v Sosnové objeví například Ir Craig Breen, účastník mistrovství světa v rally a Švéd Patrik Flodin, jenž v MS rally rovněž patřil k Ceplechovým soupeřům.


Martin Semerád loni v Sosnové

Čeští rallymani si jistě nenechají ujít letos jedinou příležitost, jak doma vidět Martina Prokopa s "Fionou", tedy s Fordem Fiesta WRC. Ve stejné kategorii odstartuje i Václav Pech jun. s MINI John Cooper Works ,ale také Slovák Tomáš Ondrej. Již zmíněný Craig Breen usedne za volant Škody Fabia WRC, Miroslav Plíhal a Silvestr Mikuláštík provětrají divácky vděčné Škody Octavia WRC a Jan Černý s Jaromírem Tomaštíkem ukáží na Setkání mistrů vozy Subaru Impreza WRC, ale každý v jiné specifikaci ! S dvoukolkami se na start postaví Lukáš Pondělíček, Miloš Vágner, z rallycrossu si Opel Astra OPC přiveze Roman Častoral a Václav Dunovský si vyzkouší Citroën DS3 R3T. Produkční čtyřkolky budou v Sosnové ve znamení čtyř diamantů a za jejich volanty uvidíme Jana Sýkoru, Grzegorze Grzyba, Martina Hudce či Josefa Semeráda. Ze Švédska přijede Patrik Flodin, který bude týmovým kolegou Martinu Semerádovi. Třešničkou na dortu bude souboj čtyř krásných historických rally aut, kde bude smyky bavit Miroslav Janota s Opelem Kadett C-GT/E a ve stejném voze bude hostovat miláček publika Emil Triner. S Fordem Sierra RS Cosworth vyrazí Jiří Navrátil a se silným BMW M3 přijede Zdeněk Tichý.


Craig Breen a Gareth Roberts při Rally of Wales 2011

V průběhu nadcházejícího týdne bude na internetových stránkách www.autodrom.cz a www.ewrc.cz spuštěna internetová aukce, ve které budete mít možnost vydražit například svezení na místě spolujezdce vedle účastníků XI. Global Assistance Setkání mistrů nebo některou z trofejí, kterou věnují známí čeští závodníci. Výtěžek této aukce bude věnován rodině Bohuslava Ceplechy.


Loni se Jan Černý svezl se Škodou Fabia WRC, letos pojede se Subaru Impreza WRC S7

Vstupenky na volné tréninky a volné jízdy v sobotu 17. listopadu i na měřené rozjížďky a finálový závod můžete zakoupit na stránkách www.autodrom.cz a nebo přímo v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové. Cenové rozmezí vstupenek je od lidových 100,- Kč po 350,- na kryté tribuně. Ještě nad návštěvou XI. Global Assistance setkání mistrů váháte? Více informací najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 8
1. 11. 2012 22:20
0 0
Nevíte někdo p. Fejfar tam pojede či ne?
2. 11. 2012 04:53
0 0
To Polo vypada hustokrutě smajlík
2. 11. 2012 17:23
0 0
Čeští rallymani si jistě nenechají ujít letos jedinou příležitost, jak doma vidět Martina Prokopa s "Fionou", tedy s Fordem Fiesta WRC. Ve stejné kategorii odstartuje i Václav Pech jun. s MINI John Cooper Works ,ale také Slovák Tomáš Ondrej. Rozumiem tomu dobre že Ondrej pojde z novym WRC.lebo je to napisane divne.prečo ho nenapisali až k Breenovi,Plihalovi atd.
2. 11. 2012 21:32
0 0
Možná hloupá otázka, ale v Sosnové jsem nikdy nebyl.Platí i děti?
6. 11. 2012 09:01
0 0
Silvestr jede octavii i subarem tož zajímavé smajlík
6. 11. 2012 11:23
0 0
to HumanCZ: Mikuláštík a Tomaštík jsou ale dvě ruzne osoby smajlíksmajlíksmajlík
6. 11. 2012 16:10
0 0
Už to je správně, měli tam chybu, silvestra poznám když s ním závodím v teamu.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!