Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 11. 2012 23:50 − 2753× − 5

Al-Attiyah chce spolupracovat s M-Sportem

Katarský jezdec hodlá i nadále startovat v mistrovství světa, jeho peníze by mohly pomoci týmu M-Sport Malcolma Wilsona.

Letošní sezonu absolvoval Nasser Al-Attiyah s týmu Citroen. Koncem roku se ale jejich společné cesty rozešly a budoucnost tohoto jezdce v mistrovství světa byla nejistá. Nyní se ale zdá, že příští rok katarského jezdce budeme i nadále pravidelně vídat. Rýsuje se totiž vznik společného projektu Kataru a M-Sportu.

"Na Kypru povedeme s Malcolmem Wilsonem rozhovory," prozradil Nasser Al-Attiyah. "Pro příští rok si dokážeme dobře představit tým se třemi vozy. Já osobně bych chtěl absolvovat sedm soutěží. Ale jak by případný "Qatar M-Sport World Rally Team" mohl vypadat, tak o tom ještě budeme muset jednat."

Komentářů celkem: 5
3. 11. 2012 00:231
0 0
Tak asi je to poměrně překvapivé. - a zase to něco naznačuje...
A jinak - je jen dobře pro fanoušky, že Nasser podpoří Malcolma-Fiesta není špatná a určitě by v poli chyběla.

Mám dotaz na zasvěcennější: budou příští rok tovární týmy moci stavět tři jezdce a budou bodovat dva lepší v konkrétní soutěži?, jak se o tom před záříjovým zasedáním FIA uvažovalo?? To by hodně - a zajímavě - měnilo situaci pro příští rok!! Kdo ví, napište, díky.
3. 11. 2012 08:112
0 0
Tak držím Wilsonovi palce, ať se zadaří...
3. 11. 2012 08:593
0 0
milin60 , ano budu moct stavat 3 tovarne auta, viz VW kde bude Ogier, Latvala, Mikkelsen, ale s bodovaním si myslim ze to bude tak ako pred rokmi, ze sa dopredu urcia jazdci ktore budu bodovat pre tím na daný závod.
3. 11. 2012 11:324
0 0
Muj osobni nazor je ze Katar bude lakat hlavne absence tovarny jako hlavniho sponzora. V pripade jakehokoli tovarniho tymu bude mit tovarna vzdycky hlavni slovo, kdezto v pripade M-Sportu, ktery bude ,pokud se projekt uskutecni, na Kataru de facto financne zavisly, budou mit chlapci z Kataru daleko vetsi rozhodovaci pravomoci.
3. 11. 2012 13:225
0 0
milin: zase tak prekvapive spojeni to neni. Mluvilo se o tom uz pred padem Fordu a ihned po oznameni odchodu Fordu se psalo o pripravovanem spojeni Kataru s M-sportem.. Ted se to jen stale vic potvrzuje. Ani bych neresil nejaky vliv Qataru, ci rozhodovani. Hlavni sponzor ma vzdy velke slovo. Mne spis zajima, jestli se potvrdi i zajem Qataru prezentovat se vic v ERC - jednani s Bouffierem, uvaha o podpore Bassa a starty Tänaka v ERC. Start Otta s RRC v unoru v Lotyssku (Litve? - ted si to pletu smajlík) je uz pry rozhodnuto..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!