3. 11. 2012 22:18 − 2833× − 0

Michal Srb s Ondrou Koubkem ve Vsetíně na bedně

Při závěrečném sprintovém podniku ve Vsetíně nemohla chybět ani posádka BRs racingu Michal Srb – Ondřej Koubek s Citroënem C2R2.

Začalo se velmi zostra, ale Michal s Ondrou start nezaspali a po prvních dvou RZ se drželi na 3. místě ve třídě 6 za velmi rychlými vozy Kit Car Martina Vlčka a Petra Zedníka, které se zdály být nedostižné. Pak ale přišlo první přeskupení, do kterého posádka přijela se zpožděním jedné minuty a inkasovala tak penalizaci 10 sekund, která ji odsunula na 4. místo. Spolujezdec Ondřej Koubek celou situaci okomentoval slovy: „Udělali jsme s Michalem chybu, když jsme si při seznamovacích jízdách neprojeli i spojovací úseky. Díky možnosti vracet se v protisměru po částech RZ jsme ušetřili spoustu času a měli brzy napsaný i zkontrolovaný rozpis. Oba jsme však byli po brzkém vstávání unavení a tak jsme se rozhodli skončit dříve a přejezdy vynechat. Bohužel jsme netušili, že na nás čeká takové záludné místo, na kterém se letos i v minulosti chytlo tolik posádek. My se tam letos chytli také. Bylo tam odbočení, které bylo v itineráři značeno u začátku obce Vsetín. Takto jsem to nahlásil i Michalovi. Značka začátek obce však byla až za odbočením, což bylo v itineráři poznačeno, bohužel jsem se však nepodíval dostatečně důkladně a odbočku jsme přejeli. Velmi mě to mrzí a beru tuhle chybu jednoznačně na sebe“, omlouvá se Ondra svému parťákovi.


Foto: Radim Pustějovský

„Byl to ale už druhý velmi vyrovnaný závod ve třídě 6 za sebou. Stejně jako v Příbrami se zde závodilo do posledních metrů a my jsme si to s Michalem skvěle užili a z konečného 3. místa, skvělého výkonu a svezení máme velkou radost,“ pokračoval navigátor, který rally z minulosti zná i z pozice jezdce.

Následovala mohutná stíhací jízda, kterou korunovala vyhraná RZ 3 mezi všemi dvoukolkami. Na RZ 4 se posádka C2 posunula před Petra Zedníka, který na předchozí RZ chyboval a dotáhla se na druhého Martina Vopatřila na pouhou půl sekundu. Na 5. RZ ale Vopatřil přidal a odskočil na necelé 3 sekundy. Ondra s Michalem to na posledních dvou RZ na Vopatřila rozhodně chtěli zkusit a zároveň se pokusit udržet za sebou Zedníka. K překvapení samotné posádky se jim podařilo držet krok s vozy Kit Car, dokonce se jim je několikrát povedlo porazit a díky tomu se jim podařilo udržet za zády Petra Zedníka a jeho Fiestu. Bohužel pro dvojici BRs na závěr velmi zrychlil i Martin Vopatřil a ani skvěle zajetá poslední RZ nestačila a Vopatřil tak Ondrovi s Michalem vrátil porážku z Příbrami (a tímto mu znovu gratulujeme). Zvláště pak zamrzí ona 10s penalizace, jelikož ztráta na prvního Vlčka (a tím i 2. místo ve 2WD) činila 9,7s! Ale to je rally…


Foto: Tým

V cíli i přesto panovala spokojenost se 3. místem, které je dostatečně dobrým zakončením sezóny pro mladou chomutovsko-brněnskou posádku. Na závěr si dvojice ještě užila trochu dobrodružství, když jim při přejezdu z poslední RZ do servisu vypověděla službu spojka. Ale vše dobře dopadlo a bílý Citroën dokázal dojet až na cílovou rampu.

A jak hodnotí celou soutěž pilot Michal Srb? „Posledního podniku sprintového seriálu jsme se zúčastnili nad plán a chtěli jsme navázat na solidní časy z Rally Příbram. Od první RZ se nám dařilo s naší C2R2 držet špičky třídy 6. Sprintový závod nám nedovolil ani na chvíli slevit z nasazeného tempa, takže závod byl opět velmi vyrovnaný a rychlý. Po obdržené penalizaci 10s za pozdní příjezd nám nepomohly ani dvě vyhrané RZ ve třídě a jedna v celých dvoukolkách k dotažení se na skvěle jedoucího Martina Vopatřila.

Jsme nadšeni z 3. místa, protože jsme konečně dokázali zajet kvalitní výsledek, ale mrzí nás s Ondrou penalizace, která nás stála v součtu času 1. místo ve třídě 6 a 2. místo ve dvoukolkách. Ale na kdyby se nehraje… Chtěl bych na závěr poděkovat svému tatínkovi a své rodině za veškerou podporu, nebýt jich, tak určitě nemůžu dělat tento krásný sport. Samozřejmě chci poděkovat našim sponzorům.“

Za team Brs Racing startoval s vozem VW Polo 16V ve třídě 10 také Michal Vaňhara s Jakubem Navrátilem, kteří se po závodě ve Vsetíně stali mistry ve své třídě. Gratulujeme klukům!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!