Gardemeister pojede s Fabií WRC Bettegův memoriál

Na 19. ročník Bettegova memoriálu se ve dnech 12. – 14. prosince vydává i jezdec týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister.

Na 19. ročník Bettegova memoriálu se ve dnech 12. – 14. prosince vydává jezdec týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister, aby při dvoudenním rallyesprintu změřil své síly s dalšími jezdci zvučných jmen.

Tento podnik je pouze jedním z lákadel festivalu rychlosti a tradičně přivábí tisíce vášnivých italských fanoušků, kteří se vydávají na autosalon do Boloni. Souboj jezdce proti jezdci na místní dráze se stal vzorem moderních diváckých supererzet, které později zdomácněly na mnoha soutěžích světového šampionátu a těší se velké popularitě..

Toni říká: “Bettegův memorial je zábavný podnik, kde si to můžeme opravdu užít a pobavit davy diváků. Měl by tu startovat i můj krajan a kamarád Mikko Hirvonen, takže doufám, že by tu mohlo být čistě finské finále!“

Na rozdíl od jiných podobných podniků, jako je například Setkání mistrů Michelin na Kanárských ostrovech, mohou na Bettegově memoriálu jezdci startovat se svými vozy. Tým Škoda Motorsport tedy vysílá na boloňský podnik Fabii WRC.

Bettegův memoriál se jezdí pravidelně každý rok již od roku 1985. Založen byl na památku továrního jezdce týmu Lancia, Attilia Bettegy, který zahynul toho roku během Korsické rallye. Vyřazovací závod trvá dva dny a zahrnuje také okázalou noční show v sobotu 13. prosince.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!