Ondřej Bisaha v Uherském Brodě s „Karkulkou“

Na RallyShow v Uherském Brodě Ondřej Bisaha odstartuje s Peugeotem 206 Kit Car.

Jako tečku za podařenou sezonou, okořeněnou ziskem titulů mistra MČR-S a vicemistra MMČR ve třídě 9, připravil tým CERS performance pro své fanoušky a partnery start s vozem, který je dosavadním enkovým Hondám na hony vzdálen. Na RallyShow v Uherském Brodě totiž Ondřej Bisaha odstartuje s Peugeotem 206 Kit Car, který je jinak dlouholetým úspěšným náčiním kladenského Jiřího Vlčka.

„Opět mám pocity, které jsem prožíval před léty při prvních soutěžích v Hondě,“ vypráví Ondřej. „Představte si dítě, které dostane novou vysoce sofistikovanou hračku, se kterou si chce pořád hrát. Tedy pořád, dokud ho neomrzí. Něco podobného se mi stalo s naším Civicem. Touha po rychlejším voze mě hnala kupředu i při vývoji Hond, jenže postupovat nejde donekonečna. Bezva podvozek, silný motor, plně programovatelná řídící jednotka, launch control jako v S2000, doplňky z uhlíkových vláken, dokonce i hliníkové šroubky, aby auto bylo co nejlehčí. Tím vším náš Civic VTi disponuje. Může jezdit stejně rychle jako auta o pár tříd víš, ale něco mu z mého pohledu chybí – i to nejlepší enkové auto totiž bohužel nikdy nebude áčkový speciál.“

A toto manko bude chtít Ondřej vymazat už o následujícím víkendu, kdy se s „Karkulkou“ představí na slováckém rallysprintu. Předehrou byl víkendový test v Bělé pod Bezdězem, kde si jezdec vůz poprvé mohl osahat, a to rovnou v těžkých podzimních podmínkách vyšperkovaných deštěm a kluzkým spadaným listím. „Díky Jirkovi Vlčkovi jsem dostal možnost vyzkoušet jedno z opravdových „áček“ s předstihem před rally. Jeho Peugeot 206 Kit Car ve mě vzbuzuje obrovskou úctu k materiálu, který by nebylo na mokré Bělé obtížné poškodit. Sice jsem toho během testu nenajel mnoho, ale díky zkušenému spolujezdci Radimu Strnadovi, kterého jsem si vypůjčil spolu s vozem J , předpokládám, že ostrý start s Peugeotem proběhne úspěšně. Debutantů v podobných kit carech a v S1600 bude v Uherském Brodě víc, ale nechceme se hned zkraje pouštět do nějakého bláznivého závodění, prioritou je osahání nové techniky,“ uzavírá plány na nejbližší sobotu Ondřej.

Tým CERS performance kromě zmíněného kitového peugeotu samozřejmě nasadí i několik svých osvědčených hond. S mistrovským Civilem VTi Ondřeje Bisahy podobně jako na květnové Kopné pojede dravé mládí v podobě posádky Petr Gargulák – Karel Voltner. Do dalšího vozu usednou Josef Vojáček s Hanou Baďurovou a premiérový start v rally si odbude také šéfmechanik týmu CERS performance Vratislav Hýbner. Bohatou soupisku týmu uzavře slovenská dvojice Juraj Kožej – Matúš Majcher, vítězná posádka letošního Slovenského Rally Poháru, která Českou republiku premiérově navštíví se svým osvědčeným oranžovým civicem.

Další informace o týmu včetně fotografií a videoklipů naleznete na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!