Vlastimil Resl - eWRC.cz
8. 11. 2012 18:31 − 2880× − 1

Sprinterský bronz motivací k vyhlášení soutěže

Svoji nejlepší životní sezónu má za sebou Jan Sýkora.

Svoji nejlepší životní sezónu má za sebou Jan Sýkora. Absolutní sprinterský bronz a obhajobu prvenství ve třídě 2 oslavil den po PSG – Partr Rally Vsetín krátkým testem s fabií S2000. Aby se o svoji radost podělil i s fanoušky, rozhodl se, spolu s Martinou Škardovou a svým týmem, vyhlásit soutěž pro fanoušky – fotografy. Příležitost mají všichni – profesionálové i amatéři.

Bojovat o závěrečné letošní body a zároveň post sprinterského vicemistra se Jan Sýkora vydal se spolujezdcem Vítem Houštěm, opět zaskakujícím za zraněnou Martinu Škardovou. „Spolupráce s Víťou fungovala bez problémů. Velmi náročné tratě byly klasické vsetínské. Oproti loňsku mě potěšil úbytek protikatovacích kamenů uvnitř zatáček. Cílem bylo porazit Romana Odložilíka. Ten však jel od začátku skvěle a neustále nám po vteřinkách unikal, přestože jsme mnoho úseků jeli na hraně. Její překročení by už znamenalo pojetí hop nebo trop a velké riziko havárie. Romanovi a jeho mitfárovi Martinovi Turečkovi ke konečnému sprinterskému stříbru gratulujeme. Pro nás je dosavadním největším úspěchem kariéry i bronz. Vedle vylepšení loňské čtvrté pozice nás potěšila též obhajoba prvenství ve třídě 2,“ netají se blovický pilot spokojeností se sezónou, v níž vyjma odstoupení na Lužických horách dokončil všechny sprinty v první pětici a vybojoval pět pódiových umístění.

Ani po skončení soutěže Honza z Valašska nespěchal. „V neděli jsem se zúčastnil after party, pořádané Martinem Hudcem. Na pondělí mi pak Víťa Houšť vyjednal krátké svezení s fabií S2000 týmu JM Engineering, s níž ve Vsetíně startoval Miroslav Jakeš. Časové srovnání s lancerem samozřejmě nemám. Na fabii mě každopádně od prvních kilometrů fascinoval skvěle fungující podvozek, umožňující jízdu daleko více na hraně. Na druhou stranu udržení motoru fabie v optimálních otáčkách vyžaduje velkou zkušenost. Bez nich by v tomto ohledu byla jízda s mitsubishi rychlejší. Hodně si slibuji od nové třídy R5, bude-li podvozkově na úrovni S2000. Díky turbu by totiž mohlo být rozmezí použitelných otáček širší. Uvidíme, jak se s tím popasuje „šestnáctistovka“ a také jak veliký bude restriktor,“ naznačuje západočeský soutěžák směr, jímž by se mohl v budoucnu ubírat.

Nyní ho však ještě čeká několik letošních startů. „Nadcházející sobotu v Uherském Brodě odstartuji se stávajícím lancerem. Navigovat mě bude můj kamarád Pavel Vedra, letošní vicemistr třídy SA2 a čtvrtý absolutně v klasifikaci poháru ČR. Premiérově se též představím, opět s naším mitsubishi, na Setkání mistrů v Sosnové. Definitivní tečku za sezónou učiním na Pražském Rallysprintu, kde ještě techniku i spolujezdce zvažuji. Závěrem chci poděkovat všem, kteří mě celou sezónu podporovali a přispěli k dosaženým výsledkům – mechanikům, reklamním partnerům, kamarádům a samozřejmě také Martině a Víťovi,“ končí své povídání Jan Sýkora a předává slovo Martině.

„Po velikém úspěchu loňského nástěnného kalendáře jsme se rozhodli dát možnost aktivně se podílet na jeho podobě pro příští rok Vám – fanouškům. Pokud se Vám povedla skvělá a akční fotka našeho mitsubishi a máte pocit, že by si zasloužila místo vedle snímků našeho týmového fotografa Marka Sekáče, pak jsou následující informace určeny právě Vám. Soutěž není omezena na fotografy profesionály či amatéry. Nezáleží ani na tom, jaký máte fotoaparát – každopádně jím nemyslíme mobilní telefon:-) Rozhodujícím faktorem jsou kreativita, zachycení správného momentu a štěstí. Autoři vybraných fotografií posléze obdrží dva kusy kalendáře a navrch jedno tričko dle vlastního výběru z našeho e-shopu. Vaše fotografie budete moci průběžně sledovat na týmových stránkách www.jansykora.cz a na týmovém facebookovém profilu. Fotografie posílejte do středy 14. listopadu na emailovou adresu info@jansykora.cz, předmět „Foto Soutěž“. Nezapomeňte uvést kontaktní údaje (jméno, telefon). Snímky projdou digitálním tuningem a na konci procesu mohou vypadat zcela jinak. Akceptujeme pouze záběry ze sezóny 2012. Posílejte je bez grafických úprav, vodoznaků, efektů. Minimální rozlišení fotografie – šest megapixelů. Formát fotografie – jpeg, RAW,“ informuje o nové soutěži rekonvalescentka Martina Škardová, která se v pondělí podrobila druhé operaci levé nohy, zraněné při pádu z kola. Nyní jí již nic nebrání ve stoprocentní přípravě na sezónu 2013.

Komentářů celkem: 1
8. 11. 2012 18:591
0 0
Gratulace Honzovi k skvělé sezoně,Martině k brzkému,,zdárnému"uzdravení,já znám tu druhou stránku,a přeji další úspěchy.smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!