13. 11. 2012 18:27 − 3532× − 44

Tiskové prohlášení AČR: Přijatá opatření Svazu rally

Výstup z mimořádného zasedání Svazu rally.

V návaznosti na tragické události z uplynulého víkendu dnes mimořádně zasedal v budově Autoklubu ČR Svaz rally, řídící orgán automobilových soutěží. Mezi jeho hlavní závěry patří následující oblasti:

1. Reakce Svazu rally k událostem v průběhu RallyShow Uherský Brod – na základě předložených materiálů dospěl Svaz rally ke skutečnosti, že soutěž byla zabezpečena po bezpečnostní stránce standardně. Další případná zjištění jsou na šetření Policie ČR.

2. Rozhodnutím Svazu rally dochází ke zrušení dvou zbývajících letošních volných podniků – Pražský rallysprint (1.12.2012) a Mikulášský Rallysprint Slušovice (8.12.2012).

3. Přijatá bezpečnostní opatření po Barum Czech Rally Zlín (31.8.-02.9.2012) • Umístění většího počtu zpomalovacích retardérů (bylo aplikováno na všech soutěžích od začátku září). Prokazatelně došlo ke zpomalení soutěžních automobilů, snížení rychlostního průměru na trati rychlostní zkoušky proti minulým rokům.

4. Zlepšení stávající situace • Vytvoření pracovních skupin, které mají za úkol zpracovat analýzu a návrhy pro příští sezonu následujících kapitol:

    a)Systém mistrovství, zpomalení tratí, výběr tratí
    b)Jezdecké licence, udělování, postup
    c)Technika – soutěžní automobily
    d)Pneumatiky
    e)Pořadatelé – školení
    f)Bezpečnostní vozidla – předjezdci
    g)Policie, bezpečnostní služby
    h)Informovanost veřejnosti

Materiály zpracovat do 20.11.2012.

Píští zasedání Svazu rally proběhne 23.11.2012.

Komentářů celkem: 44
14. 11. 2012 19:51
0 0
já bych zkusil vyfukovat cigaretový kouř do výlevky, možná by to mělo větší účinek
14. 11. 2012 19:55
0 0
Tak ačkoliv nebývám přehnaně kritický a už vůbec ne sprostý, po přečtení přepisu rozhovoru p.Ječmínka na radiu Impuls bych si nejraději od plic ulevil... Napadá mne jediné slovo, kterým bych jeho vystoupení shrnul: Blábol! Vždyť moderátor měl o rally větší povědomí než sám pan nejvyšší soudruh Ječmínek! Co to tam proboha předváděl?! Jak jsem věřil, že rally v ČR tuto nastalou situaci ustojí, přestávám si to po přečtení tohoto rozhovoru myslet... Bohužel, dokud tam budou tito, dle mého názoru, nekompetentní lidé, půjde rally v ČR opravdu do... však víte co mám na mysli...smajlík
14. 11. 2012 20:26
0 0
A co bysme chtěli za vyjádření po dědáčkovi který už určitě trpí demencí ale svůj post neopustí.Toho odvezou až na márách páč je neodvolatelný doživotně!Jde tohle v demokracii?Novej by snad mohl nějak poradit.
14. 11. 2012 22:14
0 0
Původně napsal MPI

Slyšel jsem teď živě - nápad R.Ječmínka udělat v obcích jak říkal ,,obdobu systemu stop&go" čili přes obec pade, za obcí opět co to dá, mi přijde taky vyloženě ,,skvostný"...


Ale to má i pokračování "...naopak diváci by to přivítali, protože by mohli být na chodnících a viděli by krásně v 50km rychlosti předepsané naším provozem na pozemních komunikacích všechna ta krásná vozidla a nestalo by se nic."

Takže si v klidu budeme moci prohlednout všechna ta krasna vozidla smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!