Honza Černý se v Sosnové odmění Imprezou WRC

Na Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy o nadcházejícím víkendu odstartuje Jan Černý s hodně netradičním vozem.

Úspěšnou sezonu, ověnčenou ziskem titulu mistra České republiky v rally kategorie dvoukolek, mistra Evropy rovněž v kategorii dvoukolek a celkovým vítězstvím v Citroën Racing Trophy má za sebou posádka týmu Černý Racing z Příbrami. Pavel Kohout, spolujezdec úspěšné posádky, do které jsou vkládány velké naděje, dává v současnosti odpočinout svým namáhaným hlasivkám, zato Honza Černý je stále v jednom kole. Jedno intenzivní jednání s partnery střídá další, za účelem zajist na příští rok dostatečný rozpočet ke startům se silnějším vozem s pohonem všech kol. Taková je alespoň představa týmu Černý Racing.


Vůz, s nímž Jan Černý odstartuje na Setkání mistrů

Než ale budou všechna jednání dokončena, uplyne ještě hodně vody a Honza Černý nemůže sedět s rukama v klíně. XI. Global Assistance Setkání mistrů, které se o nadcházejícím víkendu uskuteční v Sosnové u České Lípy je ideální příležitostí, jak poděkovat všem partnerům, kteří tým podporovali v sezoně 2012. Honza Černý si pro tuto příležitost nadělil hodně zajímavé vozidlo. "Dlouho to vypadalo, že v Sosnové možná vůbec startovat nebudeme, ale nakonec jsme se rozhodli, že se zde objevíme. Našeho Citroëna DS3 R3T jsem ale mezi tím půjčil Vaškovi Dunovskému, a tak jsem řešil možnost pronájmu auta. S ohledem na příští sezonu jsem uvažoval i o nějaké S2000, ale nakonec tato třída ani pro malý zájem účastníků nebyla na Setkání mistrů vypsána. Nakonec se mi podařilo zajistit Subaru Impreza WRC S8, které přijede z Maďarska. Je to krásné auto, s nímž jsem se vždycky chtěl svézt. Z loňska vím, že jízda ve WRC je skvělý zážitek a moc se na tuto akci těším. Věřím, že si ji stejně jako já užijí i diváci," říká Honza Černý ke startu se Subaru Impreza WRC na Setkání mistrů.


Foto: Jiří Zapletal

Honza Černý je jedním ze soutěžních jezdců, kteří věnovali svezení na místě spolujezdce do dobročinné akce, jejíž výtěžek bude věnovaný rodině spolujezdce Bohuslava Ceplechy. Sledujte proto na internetu aktuální cenu, třeba svezení v Subaru Impreza WRC čeká právě na vás. XI. Global Assistance Setkání mistrů je rozděleno do dvou dnů. V sobotu 17. listopadu se v Sosnové odehrají volné jízdy a seznamování s tratí okruhu a v neděli, 18. listopadu se na start paralelního závodu postaví autocrossaři, rallycrossaři, ale samozřejmě také soutěžní jezdci včetně Jana Černého.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!