Zita Vinšová - eWRC.cz
15. 11. 2012 10:43 − 3470× − 6

Pech mění Mini za BMW

XI. Setkání mistrů o nadcházejícím víkendu v Sosnové u České Lípy přinese jednu zásadní změnu ve startovní listině.

XI. Setkání mistrů o nadcházejícím víkendu v Sosnové u České Lípy přinese jednu zásadní změnu ve startovní listině. Václav Pech zde totiž figuruje s BMW M3.

Pech je pravidelným účastníkem a statisticky i nejúspěšnějším rallye jezdcem tohoto klání. V letošním roce na Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye závodí s vozem MINI John Cooper Works 1.6 T a byl s ním přihlášen i na listopadové ,,Setkání“. Teď ale přišla nečekaná změna. Pech pořadatelům oznámil, že odstartuje s legendárním rallye speciálem BMW M3 a dodává k tomu: „Naše MINI prochází v posledních týdnech rozsáhlou repasí, kdy se snažíme především odstranit problémy s diferenciály, které nás v této sezóně trápily během každého závodu. Kvůli tomu jsme do Velké Británie, přímo k továrnímu Prodrive, odvezli vůz, aby nám tyto problémy se svými novými zkušenostmi pomohli dořešit. Přes dosavadní snahu a také z důvodu zaneprázdnění jejich týmu startem na MS ve Španělsku se zatím nepodařilo vše úspěšně dokončit a auto muselo zůstat v Anglii. Tam se v nejbližších dnech budeme vracet a pevně doufáme, že vše zdárně dopadne tak, abychom v příští sezóně mohli s Miníkem opět bojovat o přední příčky. V první chvíli to vypadalo, že v Sosnové neodstartuji vůbec, ale díky vstřícné nabídce Luboše Tenkla mohu startovat s jeho soutěžním BMW M3, které zapadá i do koncepce prodeje našeho partnera, společnosti Invelt. I když je to vůz pouze se zadním náhonem, ohromně se těším na svezení. Bude to jeden velký smyk.

Samozřejmě také sleduji dobročinnou aukci o jízdu se mnou v Sosnové a mohu výherci slíbit, že pokud bude s touto změnou vozu souhlasit, na místě se projede s BMW M3 a navíc získá možnost zúčastnit se našeho celodenního testování MINI před Jänner Rallye, kde na svezení také dojde.“

„Jsem rád, že nakonec v Sosnové pojedeme. Byl to pro nás rušný poslední měsíc a nic nebylo do poslední chvíle jisté. Je mi líto, že jsme nemohli Setkání mistrů obohatit o dalšího atraktivního jezdce. Po zrušení Pražského rallysprintu jsme ihned, jak jsme tu nemilou zprávu dostali, řešili s šéfem Prodrive WRC teamu, zda by Dani Sordo nemohl změnit svůj program a přijet do České republiky. Nepodařilo se hlavně z technických důvodů. Náše MINI je v Prodrive rozebrané a Daniho vůz se vrátil ze Španělska teprve včera. Je mi to moc líto, všichni jsme se na Daniho těšili a bohužel tato promarněná šance se asi nebude moci zopakovat…,“ říká Jiří Jirovec, spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt, s.r.o.

XI. Global Assistance Setkání mistrů se uskuteční 17. listopadu, kdy na trati v Sosnové proběhnou celodenní volné jízdy, a hlavní závod bude na pořadu dne v neděli 18. listopadu.

Komentářů celkem: 6
15. 11. 2012 12:521
0 0
Veno přeji pěkne svezení,musím fandit na dálku,idu na oslavu 55 let společneho manželství.Přeji pěkné zážitkysmajlíksmajlík
15. 11. 2012 15:592
0 0
Véno, pěkné svezení a chodiči, gratulace k výročí smajlíksmajlík
15. 11. 2012 16:163
0 0
zajímavé. V startovce je psán s Kadetem.
15. 11. 2012 19:164
0 0
To chodič .Jestli jdeš na oslavu 55 let společného života a ještě dovedeš psát na počítači,zapojovat se do diskuze,tak smekámsmajlík.Snad na tom budu v Tvém věku stejné !
Ho!
15. 11. 2012 20:495
0 0
No, skoda, tesil jsem se na Sorda, opakovat se ta prilezitost opravdu nebude,kdyz jde k Citroenu
16. 11. 2012 00:386
0 0
Myslim ze teraz bude Venco hlavny favorit v aukcii na zvezenie. Previezt sa s nim v M3 a potom pri teste na mini... Ozaj a v Prodrive by nenasli este jednu emtrojku pre toho Daniho? Mysllim ze v depozite by bola vo voskovom papieri nejedna smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!