Ondřej Plšek - eWRC.cz
18. 11. 2012 11:36 − 2744× − 4

Carlos Sainz by se mohl znovu ukázat v mistrovství světa

Španělský jezdec, který se velmi intenzivně podílí na vývoji VW Polo R WRC, by se mohl s tímto vozem představit i v mistrovství světa.

Carlos Sainz bezpochyby patří mezi legendy mistrovství světa. Dvojnásobný mistr světa tak byl i letos velkým lákadlem na Rally Legend v San Marinu, kde v roli předjezdce představil se svým spolujezdcem Luisem Moyou nový Volkswagen Polo R WRC. Oba dva se zde ukázali fanouškům s tímto novým vozem, který společně pomáhají vyvíjet. "Naposledy jsme testovali v Portugalsku, Španělsku a Finsku a asi tři týdny před Legendami mi řekl Carlos, že Volkswagen má zájem o náš start v San Marinu," cituje spolujezdce rallye-magazin.de.

Jako odměnu za odvedenou práci by Volkswagen chtěl tuto posádku odměnit jedním startem s Polem WRC v mistrovství světa. "Kde budeme startovat, to musí rozhodnout VW. Ale já bych si přál Řecko nebo Argentinu, protože tamní tratě známe," je z nápadu nadšený Moya. Ke startu dojde ale jen tehdy, pokud nový vůz bude skutečně dobrým a rychlým vozem. Toho se ale Luis vůbec neobává. "V dokladech má sice Carlos uveden, že mu je padesát let, ale on je nadále zatraceně fit. V tomto sportu je nejlepším testovacím jezdcem a může inženýrům přesně sdělit jak se vůz chová. Každý tým dosud s Carlosem získal titul. A to o něčem vypovídá!" dodal Luis Moya.

Komentářů celkem: 4
18. 11. 2012 12:441
0 0
To by byla pecka smajlík by to těm soplům ukázal smajlíksmajlík
18. 11. 2012 13:162
0 0
RALLYLEGEND - to sedí! smajlík
18. 11. 2012 15:293
0 0
Ikdyž je to rallylegenda( bohužel)tak by dnešním dravcům už asi težko sekundoval ale učit se od nebo se nechat vyučovat by byla čest pro každého...smajlík
19. 11. 2012 10:074
0 0
...ti strejdové ale nejsou hloupí, schválně si vyberou nějakou těžkou a technickou soutěž, kde mladí budou urážet kola a dělat defekty a oni si chytře dojedou pro hezký výsledek. To je asi vážně jediná cesta, jak se blýsknout.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!