Semerád Rally team děkuje fanouškům

Poděkování si zaslouží všichni, kteří přišli do Sosnové, podporují rally a nepodlehli mediální hysterii.

Semerád Rally team se o předchozím víkendu účastnil XI. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové v zatím největší a nejsilnější sestavě. Ještě nikdy nejeli na jedné akci čtyři vozy týmu. Tato akce byla věnovaná vzpomínce na Bohuslava Ceplechu, spolujezdce, který si tuto akci už bohužel nemohl užít spolu se svými parťáky. Celý tým děkuje všem příznivcům rallysportu, že i přes dosud nevídanou mediální hysterii rallysport dále podporují, a že třeba i dorazili na Setkání mistrů do Sosnové, kde se jich na tribunách sešlo více než v předchozích letech. Rozhodně si tak zaslouží poděkování a úctu nás jezdců tohoto sportu za to, že při nás pevně stojí a podporují nás v pokračování přes to, že sami jsou jistě stejně jako my pod tlakem okolí.

V Sosnové stály v zázemí týmu celkem čtyři vozy Mitsubishi Lancer EVO IX, za jejichž volanty seděli Josef Semerád, Švéd Patrik Flodin, Martin Hudec, ale také Martin Semerád, který se od Rally Bohemia poprvé posadil do závodního vozu. Patrik Flodin přijal pozvání Martina Semeráda a organizátorů XI. Global Assistance Setkání mistrů, kteří se také podíleli na zajištění jeho startu v Sosnové, stejně jako v případě Craiga Breena, který startoval ve Škodě Fabia WRC. Týmové Lancery rozhodně nezahálely a v rámci sobotních volných jízd svezly nejvíce "civilních" spolujezdců. I při nedělním hlavním závodě byli členové Semerád Rally teamu pořádně vidět. Josef Semerád bavil diváky rozevlátým stylem plným smyků, Patrik Flodin se rychle sžíval se zapůjčeným Mitsubishi na asfaltu, který není jeho oblíbeným povrchem. Ve světových soutěžích startuje Patrik s vozem Subaru, ale s Lancerem se skamarádil okamžitě a při jeho hodnocení jsme byli pochváleni. Patrika uchvátila atmosféra, množství zapálených diváků a pohoda mezi jednotlivými týmy. Závodění na Sosnové si velmi užil a podle jeho slov se sem rád kdykoli vrátí. Martin Hudec se kromě přejíždění mostu po dvou kolech a širokých smyků také probojoval mezi trojici nejrychlejších v kategorii produkčních vozů. Martin Semerád patřil k nejrychlejším jezdcům Setkání mistrů a stejně jako v loňském roce mezi jezdci s produkčními vozy nakonec zvítězil.

Další logisticky velmi náročná akce čeká Semerád Rally team už o nadcházejícím víkendu, kdy vyrážejí na rally show na Slovakia ringu bavit fanoušky motorsportu na Slovensku. S vozy Semerád Rally teamu se představí Josef Semerád, Martin Hudec, Rado Mozner a také Jaroslav Melichárek, který si vůz Semerád Rally teamu už vyzkoušel na soutěži mistrovství světa ve Španělsku.

Josef Semerád: "Jsem rád, že všechna naše auta v Sosnové dojela do cíle bez problémů a jezdci si je pochvalovali. Těší mě také, že jsme tuhle pro nás hodně emotivně poznamenanou akci přečkali v pořádku, a že si tolik lidí vzpomnělo na Bohouše a třeba si na klopu připnulo jeho sluníčko. Velká divácká návštěva také potvrdila, že fanoušci rally mají rozum a nenechají se zmasírovat kampaní, kterou proti rally teď média vedou.

Na druhou stranu jsem moc rád, že se Martin dokázal po Bohemce opět posadit do auta a Setkání mistrů vyhrát, i když mu v tom pomohla závada na stroji Honzy Sýkory. Patrik Flodin ho při finálové jízdě podpořil i tím, že si sedl na místo spolujezdce vedle něj.

Mně osobně velmi mrzí postoj představitelů našeho sportu, kteří místo toho, aby se za rally postavili, zrušili poslední dva závody, čímž vlastně dali za pravdu všem těm pisálkům a reportérům, kteří teď rally jdou po krku. Náš tým si velmi dobře uvědomuje tragédii, která se udála, a sami jsme letos byli na dně, ale zákazy a rušení ničemu nepomůžou, spíš naopak. Uvítal bych, kdyby se odjely dva ukázkové závody, kde bychom měli my piloti a spolujezdci šanci vyjádřit naši účast s událostmi a pojmout je třeba podobně dobročinně, jako na Sosnové. Veřejnost by tak možná měla šanci dozvědět se o naší komunitě více a z jiného úhlu, než jak ji prezentují v tuto dobu média.

Je s podivem, že se na veřejnost ještě nedostala fakta o tom, že jeden ze zraněných byl poučený pořadatel, že tři ze čtyřech obětí byly zapsané na seznamu lidí – potencionálních pořadatelů, kteří se zúčastnili školení pořadatelů, a jen proto, že je pořadatel Rally Show díky přebytku jiných dobrovolných organizátorů nevybral, nebyly na trati jako pořadatelky. Nebo fakta o tom, že tam nikdo nestál na vlastním pozemku, ale na pozemku jednoznačně označeném jako zakázaný prostor. Možná by bylo dobré osvětlit veřejnosti mnoho faktů a čelit kampani komunikací, ne rušením závodů a gesty.

Vymýšlí se klonování motoristických disciplín, místo aby se investovalo do masivní osvěty. Mluví se to tom, že na Barum Rally bylo tři sta tisíc lidí, a v součtu s ostatními soutěžemi to nebude méně než půl milionu diváků, kteří se jakkoli a dobrovolně dostanou v průběhu sezóny na automobilové soutěže rally. To je 5% našeho obyvatelstva a to je číslo, které stojí za to, abychom v každém motoristicky laděném televizním pořadu stále dokola dělali osvětu a tento sport nezatracovali! Naše bezpečnostní standardy jsou v porovnání s jinými zeměmi na vysoké úrovni, ale jejich dodržování ne. Je toho jistě mnoho, co se dá zlepšovat a my, posádky soutěžních aut, jsme připraveny spolupracovat!

Ještě jednou děkuji organizátorům Setkání mistrů, všem fanouškům rally a všem našim partnerům, kteří nás v tomto sportu podporují. Věřím a doufám, že se v naší zemi rally pojede dál, a že zde budeme moci startovat beze strachu o zdraví či život kohokoli."

Komentářů celkem: 9
22. 11. 2012 20:251 Upraveno 20:25
0 0
pan Semerád si myslim, to treftně vysvětlil.Škoda,že s takovím člověkem neudělá nikdo rozhovor do medii,možná by hodně lidí změnilo názor...smajlík
22. 11. 2012 20:262
0 0
ať žije Josef Semerád! smajlík ať žije Semerád Rally Team! smajlík
22. 11. 2012 20:343
0 0
cyberdog: rozhovorů bylo dost, ale střihat umí v televizích i vrátnej, víš...
22. 11. 2012 21:194
0 0
Objektivně.Existuje u nás jakékoliv Medium které dá doslovný přepis nebo reportáž bez toho že by si to přispůsobili k obrazu svému?Možná ano ale v tem připadku nevím o které se jedná.smajlík
22. 11. 2012 21:235
0 0
Autotelevize.cz? smajlík
22. 11. 2012 21:326
0 0
To co děláte,děláte výborně.Jen tak dálsmajlík
22. 11. 2012 21:327
0 0
Ta byla OK ale nějak propadla do dějinsmajlík
22. 11. 2012 21:518
0 0
Tak předně je třeba říct,že je skutečně jen dobře že si do auta Máca znova sednul.
To že Pepa říká věci tak jak jsou je jasná věc.

Smutné je to že kvalitní reportéři,kteří o tom co rally je a něco o ní ví ty reportáže už nedělají,jelikož už nám páni Dolejš a Kment zestárli a nahradili je nafintění manekýni,kteří s vyvalenýma očima a gesty simulujícíma senzaci mluví o něčem o čem nic neví a neumí ani správně vyslovit jména závodníků a o identifikaci auta ani nemluvě.

Jinak pan Dolejš na setkání byl,takže věřím že jedna odborná reportáž,která bude jistě ve světle posledních událostí určitě vznikne.
23. 11. 2012 09:229
0 0
super článek úžasně napsané,Pepa a celý jejich team jsou skvělí ale jak už tu bylo napsáno kdo to doslovně odvysílá bez toho aniž by to upravil,to asi nikkdo.
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!