Jarda Tomaštík se „utkal“ s letošními mistry

Jedním z posledních letošních startů vsetínského JT Říha Group Rally Teamu bylo tradiční Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové.

Jedním z posledních letošních startů vsetínského JT Říha Group Rally Teamu bylo tradiční Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové, které se konalo tento rok už po jedenácté. Naopak úplně poprvé se v jeho startovní listině objevil velezkušený pilot Jaromír Tomaštík.

Zanedlouho čtyřicetiletý Jaromír Tomaštík si společně se svou šestiletou kráskou, ex-továrním vozem Subaru Imprza S12 WRC 06 po Petteru Solbergovi, pozvání na závod šampionů opravdu zasloužili. Sympatický Valach bojoval v roce 2012 především v seriálu sprintrally, kde si nevedl vůbec špatně. Několik vyhraných mrzet, boje nezřídka kdy i o absolutní vítězství, celkové páté místo a třetí ve třídě 13, to bylo tou nejlepší pozvánkou.

„Smyky, lidé a vůbec celková atmosféra na Setkání mistrů je opravdu úžasná. Měl jsem možnost se poprvé aktivně zúčastnit tohoto závodu a musím říci, že je to skvělá akce. Mohl jsem povozit důležité lidi z řad sponzorů, kluky mechaniky a jiné důležité lidi, kterým jsem to věnoval jako poděkování za podporu nejen v tomto roce. Obrovský dík patří zejména partnerům ze společností Rocksteel s.r.o., Říha Group spol s r.o. a Xawax. Přeci jen je ale škoda té závodní neděle, protože, alespoň dle mého názoru, na takových akcích by se závodit asi vůbec nemělo a o vítězi by mohli rozhodovat třeba diváci podle toho, kdo se jim jak líbil. Ale to je spíše názor k zamyšlení, který nemám asi jen já. Každopádně i tak jsem si to v Sosnové moc užil. Jsem moc rád, že jsem mohl pomoct rodině Bohouška Ceplechy díky aukci, které jsme se také bez váhání zúčastnili. Můj velký obdiv pak patří výherci Tomáši Polákovi, který patřil mezi ty nejstatečnější na pravé sedačce,“ řekl s úsměvem Jaromír Tomaštík.

„Jakmile jsem uviděl na serveru eWRC.cz dobročinnou aukci s možností svezení se špičkovými piloty ve špičkových autech, neváhal jsem. Co chodím na rally, a že už je to 20 let, jsem velký fanda speciálů s Plejádami ve znaku. Je tedy nad slunce jasné, co bylo mou volbou pro dražbu: ex-tovární Subaru Impreza WRC z týmu JTRT,“ komentuje důvod své volby Tomáš Polák, výherce dobročinné aukce.


Foto: Team

A jaká byla vlastně první výhercova zkušenost s naší JiTkou? „Svezení v Subaru WRC bylo mým splněným snem a Jaromír Tomaštík byl pro mne v ten den Petterem Solbergem. Zážitky z jízdy jsou bohužel těžko popsatelné. To, jak se auto chová v různých situacích, se musí opravdu zažít a jsem strašně rád, že jsem tu možnost měl. Je neuvěřitelné, co vše Subaru dokáže, a moje pocity v autě by se daly přirovnat k pocitům astronautů startujících do vesmíru. Velice děkuji všem, co se podíleli na této – pro mě – životní události. Zejména pak týmu kolem Jaromíra Tomaštíka, který byl naprosto perfektní a ve všem mi vyšel vstříc a dovolil nahlédnout pod pokličku lásky jménem rally. Závěrem bych chtěl vyjádřit podporu Martinovi Semerádovi v jeho dalších životních (nejen rychlostních) zkoukách,“ dodává Tomáš Polák.

Jaromír Tomaštík nakonec ve skupině WRC vozů dokončil Setkání mistrů na šestém místě, ale jak již bylo v úvodu z jeho úst řečeno, o výsledek na takovýchto akcích přeci jen vůbec nejde…

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!