www.jan-cerny.com - eWRC.cz
22. 11. 2012 18:05 − 2545× − 5

Honza Černý Imprezu v Sosnové málem roztrhl

Setkání mistrů Honza Černý pojal jako show od začátku do konce. Jeho Impreza WRC pálilo jednu sadu pneumatik za druhou a bavilo diváky.

Každý závodník přistupuje k exhibičním akcím po svém. Někdo se chce před davem diváků a před televizními kamerami předvést nejrychlejším časem a získat vytoužený pohár a věnec, ale Honza Černý se letos rozhodl, že XI. Global Assistance Setkání mistrů věnuje fanouškům, nepojede na čas, ale bude hlavně dělat show. To se mu beze zbytku dařilo a celou sobotu jeho Subaru Impreza WRC pálilo jednu sadu pneumatik za druhou a zatáčkami sosnovského autodromu projíždělo zásadně dveřmi napřed. To se samozřejmě líbilo všem přihlížejícím i členům týmu Černý Racing, a proto se rozhodl stejný styl aplikovat i na nedělní závod.

Tribuny diváků v Racing Aréně to nejednou odměnily bouřlivým potleskem. Během nedělního programu ale začala postupně stávkovat sekvenční převodovka speciálu s nímž Honza Černý v Sosnové řádil, a tak bylo rozhodnuto, že bude lepší zabránit nějakému výraznějšímu poškození převodovky a Jan Černý Subaru Impreza WRC radši odstavil před dalšími rozjížďkami.

Honza Černý účast na XI. Global Assistance Setkání mistrů popisuje takto: "V tomto roce jsme se na všech závodech soustředili na co nejlepší výkon a dařilo se nám to. Pohárů a věnců letos máme dost, a proto jsme si vymysleli, že v Sosnové odstartujeme se Subaru Impreza WRC a budeme chtít hlavně pobavit sebe a diváky. Podle mě by tomu tak mělo při podobných akcích být, ale je to věcí každého z nás, jak k tomu přistoupí a nechci to nikomu nutit. Řídit speciál WRC je vždycky obrovský zážitek a bylo tomu tak i v Sosnové. Já jsem si užíval jízdu plnou smyků, které tahle auta umí, jako málo co jiného. Snad se mi to povedlo a diváci se bavili. Měl jsem radost, že jich do Sosnové přišlo tolik a děkuji všem za fandění. Bohužel jsme se nedostali do dalších rozjížděk, protože hrozilo, že poškozená převodovka toho víc nevydrží. Její zničení na takovéto akci by byla škoda, a tak jsme auto odstavili. Ze Setkání mistrů jsme připravili video sestřih, který je k vidění na našich týmových stránkách www.jan-cerny.com a na týmovém facebooku http://www.facebook.com/jancernyrally."

Komentářů celkem: 5
22. 11. 2012 18:131
0 0
od koho to vlastně bylo auto? Budai team?
22. 11. 2012 18:162
0 0
Ano, Budai Team. Je to to auto, se kterým jsme loni jezdili v JTRT, jen se přestavělo zpět do specifikace S8...
22. 11. 2012 20:123
0 0
pěkná práce a velká chvála Honzo...-))smajlík
22. 11. 2012 20:284
0 0
Ten kluk má talent smajlík
23. 11. 2012 07:385
0 0
Honza ukázal,jak se má dělat "SHOW-ŠOU" to je to správné poděkování,moc pěkné a oku lahodící.Ostatní by si z toho měli vzít příklad a pobavit lidi a ne honit nesmyslně čas,to patří na klasické RZ,v takovém to duchu by se měl nést i pražský mač.Je to správný "šoumen" a s Emilem dobrá dvojka,která povodí i ty vrata od stodoly smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!