Andreucci ovládnul i závěr sezóny

Hlavní italský šampionát se v letošním roce odehrával v duchu duelu Peugeotu a Škody.

8. podnik italského mistrovství, 17. – 18. listopadu, šotólina, 9 RZ – 118 km


Hlavní italský šampionát se v letošním roce odehrával v duchu duelu Peugeotu a Škody. Zatímco francouzskou značku reprezentoval několikanásobný italský šampión Paolo Andreucci, do Fabie Super 2000 usednul Umberto Scandola. Fenomenální Ucci hrál od začátku roku prim a zvrat přinesla teprve Rallye San Martino di Castrozza. Tu poznamenala aféra s nastraženými hřeby na závěrečné zkoušce, které se staly dokonalou pastí na Scandolu. Italská federace se po skončení rally tímto incidentem zabývala a nakonec vyhlásila výsledky před osudným posledním testem. Vítězem soutěže se tak stal Scandola a před závěrečnou dvojicí podniků si udržel šanci na titul.


Foto: www.acisportitalia.it

První ze závěrečných soutěží bylo slavné Sanremo a do něho pilot Škody nevstoupil vůbec dobře. Hned na první zkoušce vyjel z trati a poškodil kolo. V té druhé jej pak postihnul defekt, který musel přímo na zkoušce měnit. Po RZ 2 už jeho ztráta narostla přes 6 minut a Scandola své další snažení vzdal. Andreucci tak musel soutěž pouze dokončit a sesbírat pár bodů. Tento úkol zvládnul na výbornou, celkově dojel jako pátý a mohl se začít radovat z přidání další trofeje do sbírky svých národních titulů.


Foto: www.acisportitalia.it

Není divu, že na závěrečnou soutěž, která se navíc odehrávala v nepříliš dobře dosažitelné lokalitě, na Sardinii dorazilo pouhých třicet posádek. A z nich pouze tři patřily do skupiny registrovaných jezdců v C.I.R. Tato trojice si mezi sebe nakonec rozdělila kompletní pódium. Na nejnižší stupínek vystoupal Stefano Albertini pilotující Peugeot 207 Super 2000 a díky tomu ukořistil bronz i v závěrečném hodnocení šampionátu. Stejně jako v mistrovství i na Costa Smeralda skončil druhý Scandola a z vítězství se nemohl radovat nikdo jiný než Andreucci. Ten tímto úspěchem ukončil služby 207 Super 2000, Peugeot Sport Italia teď zřejmě bude čekat na novou 208 R5.

Výsledky tohoto podniku naleznete jako obvykle na stránkách ewrc-results.com

Konečný stav italského šampionátu: 1. Andreucci 151, 2. Scandola 130, 3. Albertini 79, 4. Basso 75, 5. Perico 66, 6. Gamba 63, 7. Campedelli 52, 8. Nucita 20, 9. Rendina 18, 10. Pajunen 14

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!