Karel Pohner - eWRC.cz
26. 11. 2012 21:13 − 2694× − 3

Jak je to s duální rally?

Na základě mnohých dotazů chceme upřesnit systém testovacích jízd v Hradci Králové 8.12.2012

Na základě mnohých dotazů chceme upřesnit systém testovacích jízd v Hradci Králové 8.12.2012 a vyvrátit obavy z omezení najetých kilometrů nebo dlouhých časových prodlev mezi jízdami. Systém duálních jízd je stejný jako při závodu „Race of Champions“ s tím rozdílem, že RZ je delší a je možné po cca 30s od startu první dvojice odstartovat další dva vozy. Už samotný nájezd na start představuje trať dlouhou necelý 1km a je určen k zahřátí pneumatik.

Na trati tak jsou vždy min. 4 vozy s odstupy ½ min a za nimi na pokyn pořadatele najedou další 4 auta na start. Celá trať je přehledná a zabezpečena praporkáři. Každý si jede svojí vlastní dráhu a nedochází na ní běžně k dojíždění a samozřejmě se nepředjíždí. Bude se jezdit ve skupinkách po 16 autech. 4 auta jedou závod, 4 najíždějí na start a ostatní (8) mají čas na přestup spolujezdce nebo řidiče (max. 6 min). Propustnost trati je tedy velmi vysoká. Skupiny se střídají po 1 hodině, ale může a zřejmě bude docházet k průběžnému odjíždění vozidel a jejich doplňování. Oproti Rally Show 2012 bude RZ prodloužena a bude mít větší plochu (část runway) určenou ke střídání posádek, které už nemusí zajíždět až do depa (pokud si to sami nebudou přát).

Abychom vyšli vstříc požadavkům některých přihlášených posádek, omezujeme maximální počet posádek v čase na 32 vozidel + 4 náhradníci a prosíme ještě nepřihlášené, aby do přihlášky uvedli předpokládaný příjezd a odjezd a požadavek na počet najetých kilometrů. Podle dosavadních zkušeností bude odpoledne počet volných "ostrých“ kilometrů převyšovat výrazně poptávku teamů a možnosti jejich pneumatik.

Kromě testování, vezení partnerů a námluv některých teamů s jezdci chceme umožnit teamům také nabídku závodní techniky. A proto pokud si přivezou své auto na prodej, nebudou za něj platit nic a uhradí pouze případnou předváděcí jízdu ve volných termínech v poměrné částce za každou jízdu.

Vše podstatné (přihlášku, mapy, propozice) najdete zde.

Těšíme se na Vás – eWRC, Akcesport.cz a CzechRing

Komentářů celkem: 3
26. 11. 2012 21:58
0 0
Diváci mají ůtrum!
26. 11. 2012 23:15
0 0
no taky koukám, vždyť tam jsou ty hangáry všude okolo a na ty by snad šlo vylézt, navíc pochybuju, že by zrovna sem šli očumovat nějací bezmozkové, co si stoupnou kde je to napadne
27. 11. 2012 08:46
0 0
akce je sice primárně určena pro teamy a jejich doprovod, ale i pro diváky bude bezpečných přehledných míst dostatek, viz mapka, tedy mimo jiné i na jednom z hangárů před skokem i u mostu
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!