27. 11. 2012 14:00 − 2797× − 0

Volný pohár 2012 vyhlášen

V pátek 23.11. 2012 proběhlo v Okrouhlé Radouni vyhlášení letošního ročníku Volného poháru + video sestřih posádek od Duda Design.

V pátek 23.11. 2012 proběhlo v Okrouhlé Radouni vyhlášení letošního ročníku Volného poháru. Organizace se tentokrát ujali agilní pořadatelé z Radouň motosport a na účastníky čekal večer plný zábavy, bohaté tomboly a možnosti navzájem si popovídat. Celé vyhlášení se neslo v uvolněném duchu bez velkých oficialit, o což se velkou měrou postaral moderátor celého večera, kterým byl aktivní jezdec Volného poháru Marek Cihlář alias „Máca Cihlička“.

Již tradičně byl vlastní ceremoniál vyhlašování doprovázen video sestřihy jednotlivých oceněných posádek, které v profesionální kvalitě připravila rodina Dudových. Určitě by bylo škoda se s vámi o tento sestřih nepodělit, proto zde máte možnost podívat se na celé video s nejrychlejšími posádkami letošního ročníku:

Pochopitelně se široce diskutovaly tragické nehody, které doprovázely letošní sezónu oficiálních rallye v České republice. V této souvislosti zazněly dvě zajímavé myšlenky – paní starostka z nejmenované obce, přes kterou vede každoročně trasa rychlostní zkoušky, byla tázána, zda nemá strach pustit rallye do své obce. Její odpověď byla, že rallye se v jejich obci jezdí dlouhá léta, obec to vítá coby zpestření běžného života a že občany před konáním soutěže vždy upozorní, aby si v daný den zavřeli slepice, kočky a psy a dobře pohlídali své děti. Co k tomu dodat, snad jen doufat, že skutečný obraz rallye v naší vlasti není takový, jak ho v poslední době prezentují média. V podobném duchu promluvil i ředitel Volného poháru a aktivní jezdec v jedné osobě Petr Michálek, který prosil všechny zúčastněné o osvětu ve svém okolí, která by pomohla pošramocenou pověst rallye zejména mezi laickou veřejností napravit.

Pozitivní zprávou na závěr je skutečnost, že Volný pohár se pro nadcházející sezónu rozrostl na sedm soutěží, přičemž novým podnikem zapsaným v kalendáři bude Rallye České Středohoří v Litoměřicích. Za všechny posádky bych chtěl vyslovit poděkování všem pořadatelům za to, že pro nás soutěže připravují, že s námi jednají jako se sobě rovnými a že mezi jezdci a organizátory vládnou přátelské vztahy s oboustranným konstruktivním přístupem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!