Vojtěch Štajf - eWRC.cz
2. 12. 2012 20:22 − 2908× − 7

Jak jsme se loučili s rallye sezonou 2012

Loučení se soutěžáckou sezónou o první prosincové sobotě se již stalo tradicí. Vojta se tradičního pražského podniku nemohl letos dočkat.

Loučení se soutěžáckou sezónou o první prosincové sobotě se již stalo tradicí. Poslední soutěží pro Subaru Czech rally team byla říjnová Rallye Příbram a tak se nejen jezdec Vojtěch Štajf, ale i všichni ostatní členové týmu nemohli tradičního pražského podniku dočkat.


Zakončení sezóny znamená i přátelskou atmosféru mezi soupeři. Kladenský „Vlk“ přivedl i čerta s anděly

Pozvání přijali nejen zástupci všech partnerů, ale i mnozí fanoušci, kteří se těšili na zajímavé souboje jezdců s ráno nejprve mírně namrzlou a posléze už jen vlhkou tratí. Naši mechanici měli naštěstí přichystánu nejměkčí suchou směs, kterou pro ještě lepší přilnavost mírně prořezali. Jelikož se v Praze, kde se vždy spíše jedná o show, každoročně příliš nehledí na striktnost technických předpisů, vyzkoušel náš tým inovaci, známou spíš z okruhových závodů. Majitel týmu a jezdec Vojta Štajf o tom prozradil: „Někteří poslanci jako pan Huml chtějí automobilové soutěže vrátit na okruhy. Tu dobu, kdy se rallye jezdily na okruzích, já sice nepamatuji, ale měli bychom se na takovou eventualitu určitě pro další sezónu připravit. Šikovní mechanici tak pro sobotní sprint nachystali vylepšení v podobě centrální matice, což výměnu pneumatik činí mnohem jednodušší.“


Nejlepší volbou pro vlhkou trať byl řezaný slik, na fotce na disku s centrální maticí

Krásné zimní počasí s teplotami okolo bodu mrazu vyvolávalo dobrou náladu u všech zúčastněných již od rána. Na tyhle závody se přeci všichni těší celý rok, a byla by velká škoda, kdyby nám je něco překazilo. Vojta kladl důraz na spokojenost všech hostů a toho je základem dobrý catering: „Když jsem se odpoledne opatrně zeptal, zda byli všichni spokojeni, dostal jsem jen kladné odpovědi. I když jsem v průběhu dne možná zapomněl na nějaké sladkosti, díky ochotě některých našich soupeřů, jmenovitě Jirky Vlčka, si všichni přišli na své. Koneckonců tahle soutěž je o pohodě a Jirkovi tímto děkuji za to, že mi vytrhl pověstný trn z paty, dokonce i Mikuláše s čertem a andělem pozval!“, říká osmatřicetiletý pražský závodník a dodává: „Každoročně si do svého Subaru o první prosincové sobotě posadím nějakého netradičního spolujezdce. Původně jsem chystal překvapení pro fanoušky Monkey Business, navigátorem měl letos být Matěj Ruppert. Ten ale prahnul pouze po rychlé jízdě a padesátka v obci spolu s povinnými zastávkami stop&go byla nakonec z jeho strany důvodem pro odmítnutí jinak lákavé nabídky Subaru týmu.“ Matadorkami v této disciplíně, kdy četností těchto zastávek zejména na čůrání již překonaly mnoho rekordů, jsou Vojtovy tři dcery. Ty tak nakonec zaujaly místo stálé spolujezdkyně Marcely Ehlové a i když jim snaha navigovat nechyběla, jejich diktát zdaleka nebyl dokonalý. Vojta tak byl nakonec rád, že tratě okolo svého domova zná takříkajíc nazpaměť.


Vybraný catering pro mlsné jazýčky

I když při tradičním loučení se sezónou nejde o výsledky, vloni až do poslední rychlostní zkoušky závodil Vojta s Martinem Semerádem o pomyslné zlato mezi produkčními vozy. Tehdy tento souboj nakonec rozhodl defekt na levém předním kole Vojtovy imprezy na posledním testu. V letošním roce se pak Vojta proražení pneumatiky vyvaroval a v kategorii snaživých otců se díky poctivě natočeným rodinohodinám umístil na třetím místě. Na „bedně“ ho předčily jen dvě absolutní esa – Jan Petlach a Josef Pomajbík. Od takových velikánů rallysportu je ale porážka spíš povzbuzením pro další motivaci v příští sezóně. Na závěr tak zbývá jediná otázka. Chceme nadále číst už jen podobné zprávy? Rušení závodů rozhodně není řešením, jestli ale něco všichni společně neuděláme, možná si už těch tradičních tiskovek z českých soutěží nepřečteme.


Evoluce pro automobilové soutěže 2013 – nejen stop&go, ale rovnou i tři navigátorky najednou

Pěkné Vánoce a zejména pro rallye úspěšný rok 2013 všem přeje Vojta Štajf

Komentářů celkem: 7
2. 12. 2012 20:451
0 0
Pěkné vánoce.
Pokud to nenecháte na strýčka příhodu, případně tetičku náhodu, ještě si zajezdíte až až...
2. 12. 2012 20:482
0 0
Moc pěkně jste to napsal pane Štajf skoro mě ukápla smajlík doufejme že ten rok 2013 bude bez smutných zpráv...
DND
2. 12. 2012 20:543
0 0
Tak doteď jsem ho měl rád "jen" jako jednoho ze soutěžáků. smajlík
3. 12. 2012 11:444
0 0
smajlík
3. 12. 2012 12:585
0 0
Vojto, díky. Tomášsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
3. 12. 2012 16:346
0 0
Když jsem jel minulý týden kolem Chuchle a viděl vybetonovanou dráhu pro rallysprint, pěkně jsem se naštval. A teď si nedokážu představit naštvání organizátorů, kteří do toho betonu nalili nejn velké peníze, ale i úsilí. smajlík
Opravdu nepěkné zakončení sezony.
8. 12. 2012 19:037
0 0
Moc pěně napsané. Jinak Vojtovi a Marcelce hodně úspěchů v příští sezoně přeji a ta nynější proha s esy TV NOVA byla snad poslední,nebot takoví bl...ni by měli dostat licenci jen na fekální vůz.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!