Ondřej Plšek - eWRC.cz
4. 12. 2012 12:59 − 3190× − 23

Příští sezóna MS bude bez Pettera Solberga

Smutný Petter Solberg dnes potvrdil, že příští ročník mistrovství světa se uskuteční bez tohoto norského jezdce.

Čas od času opouštějí mistrovství světa v rally legendy tohoto sportu. Dnešek je bohužel takovým dnem, protože Petter Solberg oficiálně oznámil, že příští ročník mistrovství světa se uskuteční bez jeho aktivní účasti. "Za vše, co jsem zažil během patnácti let v mistrovství světa, jsem velmi vděčný a šťastný," uvedl norský jezdec v prohlášení na wrc.com. "Nyní je to ale velmi smutné vy víte že bych velmi rád jezdil ještě další roky, ale musel jsem si přiznat, že pro mne příští rok program v mistrovství světa nebude. Řekl jsem, že jsem ochotný jezdit zadarmo, ale v tomto bodě odmítám za soutěže platit. To neznamená, že mě už nikdy neuvidíte ve voze WRC, ale pokud jde o současnost, tak si myslím že takto to je nejlepší."

Petter Solberg jako letošní tovární jezdec byl i žhavým kandidátem na místo v Qatar M-Sport WRT pro příští rok, společná jednání ale k dohodě nevedla. "Vím, že jsem dostatečně dobrý abych ještě několik let bojoval ve špičce, ale plně chápu složitou ekonomickou situaci M-Sportu pro rok 2013, takže přeji týmu do budoucnosti vše nejlepší."

V závěru prohlášení nezapomněl populární "Mr. Hollywood" i na své věrné fanoušky. "Tento sport mi dal tak hodně, ale obzvláště chci poděkovat všem mým fanouškům, kteří mě podporovali v časech dobrých i zlých, kvůli kterým jsem měl tak dobrý pocit z toho co dělám, kteří byli velkým důvodem proč to vše dělám. Doufám, že mě všichni chápete a věřím, že mě budete sledovat i v mých budoucích aktivitách. Slibuji, že udělám něco, co za to bude stát. Když čtete tyto řádky, tak můj tým a já tvrdě pracujeme a nemůžeme se dočkat okamžiku, až vám naše plány sdělíme," poděkoval mistr světa z roku 2003 vše svým příznivcům.

Komentářů celkem: 23
5. 12. 2012 11:12
0 0
třeba se mu ho Korejcům zželí a bude jezdit za rok za Hyundai smajlík jinak škoda... aspoň to ERC když už nic
5. 12. 2012 15:20
0 0
lemon co je ses zbláznil,jo.Napsal jsem jen názor jak to vidim a takhle to asi i vidí většina značek,když ho nikdo nechce...
smajlíksmajlíksmajlík
5. 12. 2012 15:49
0 0
Oni by ho možná i chtěli, ale do zbylých možných týmů by musel buď přinýst prachy (M-Sport, Prodrive), nebo ten tým ještě nefunguje (Hyundai).smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!