15. 12. 2012 21:40 − 3195× − 4

Malá chybička s fatálními důsledky

V posledních dnech probíhají nejen testy továrních týmů před Rallye Monte Carlo, ale i příprava posádek před rakouskou Jänner Rallye.

Zimní přestávka neznamená, že soutěžní jezdci odpočívají. V posledních dnech probíhají nejen testy továrních týmů před Rallye Monte Carlo, ale i příprava posádek před rakouskou Jänner Rallye. Jedním z jezdců, který se intenzivně připravuje na blížící se úvod sezony, je úřadující mistr třídy 3 Jaroslav Orsák. Jeho testy bohužel ve čtvrtek přerušila havárie. Tým Orsák Rallysport je známý poctivou přípravou svých soutěžních vozů i pečlivých testování. Současné zimní počasí využil „Jarin“ Orsák k nastavení vozu v podmínkách, které se v Rakousku dají počátkem ledna očekávat. Na Valašsku tento týden testoval na zledovatělých a zasněžených silnicích. V závěru čtvrtečních zkušebních jízd však osmadvacetiletý jezdec chyboval a svůj mistrovský vůz Mitsubishi Lancer Evo 9 skupiny N těžce poškodil.

„Snažili jsme se simulovat podmínky Lednové rally. Na zasněžené lesní cestě jsem udělal malou chybičku, která měla fatální následky,“ vysvětluje Orsák. „Vylétli jsme z trati a auto spadlo pod cestu do lesa mezi stromy. Museli jsme povolat těžkou techniku, abychom náš vůz dostali zpátky na cestu.“

Havárie na testech je pro každý tým nepříjemná. Času před zahájením sezony totiž mnoho nezbývá a navíc jsou vánoce. „Na dílně nám stojí celkem tři soutěžní auta. Po krátké úvaze jsme se rozhodli, že auto nebudeme před Jänner Rallye narychlo opravovat, ale pojedeme s druhým exemplářem,“ říká Orsák. „Chci, aby mechanici měli klidné vánoční svátky a nemuseli je trávit v dílně. Za skvělou přípravu techniky během letošní sezony si pohodový závěr roku určitě zaslouží!“

Připomeňme, že posádka Orsák – Šmeidler pojede v Rakousku ve dnech 3. – 5. ledna 2013 opět s produkčním lancerem. Na letošní Jänner Rallye valašský jezdec vyhrál třídu 3, loni dokonce obsadil třetí příčku v absolutním pořadí. Jaroslav Orsák uvažuje také o startu na další zimní soutěži v Lotyšsku, která je rovněž součástí ME.

Komentářů celkem: 4
MKo
15. 12. 2012 22:38
0 0
smajlík, po prečítaní titulku ma až v chrbte zamrazilo ....
15. 12. 2012 22:57
0 0
No jo, ten titulek mi připadá tak trošku bulvárněsmajlík
15. 12. 2012 23:06
0 0
Nerez, jaký titulek autor zvolil takový tam je;)
17. 12. 2012 11:57
0 0
Nadpis je velmi nevhodný. Ten kdo píše tiskovky by měl umět používat češtinu. Nehodu s fatálními důsledky bych Orsákovi rozhodně nepřál.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!