2. 1. 2013 20:46 − 2710× − 0

Mini se ukáže ve WRC2

Ukrajinský tým Mentos Acania Racing oznámil, že se letos ukáže se dvěma vozy ve světovém šampionátu ve WRC2.

Ukrajinský tým Mentos Acania Racing oznámil, že se letos ukáže se dvěma vozy ve světovém šampionátu ve WRC2. Tým bude používat Mini John Cooper Works S2000 a bude mít technickou podporu přímo od Prodrive. Sezónu začnou oba vozy ve Švédsku.

Do Mini usednou dva ukrajinští závodníci Valeriy Gorban a Oleksiy Kikireshko. Oba třicátníci jezdili poslední dva roky pravidelně PWRC. Úspěšnější je Gorban, který skončil v loňském ročníku na 3. místě. "Tým zvažoval všechny vozy, ale po zkušební jízdě a návštěvě továrny vybrali Mini," řekl spokojeně Graham Prew, obchodní manažer Prodrive. "Tohle bude první plně zákaznický program pro Mini S2000 v rámci MS."

"Auto již prokázalo svou konkurenceschopnost na mezinárodní scéně, vyhrálo v IRC v Tour de Corse v roce 2012, probíhá další vývoj motoru a podvozku. Vozy od Mentosu mají velkou šanci závodit na čele WRC2," myslí si zástupce britské firmy Prodrive. Oba vozy budou postaveny v nejnovější specifikaci a na Ukrajinu se dostanou na konci ledna. Kromě světového šampionátu budou závodit i v ukrajinském mistrovstvi.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!