Černého premiéra na bílém sněhu? – promo video

To je otázka, na kterou nikdo z týmu Černý Racing neumí před premiérovým startem Černého a Kohouta s Fabií S2000 odpovědět.

Česká posádka Jan Černý – Pavel Kohout, která je po loňské úspěšné sezoně ověnčena řadou titulů, se v těchto dnech seznamuje s tratí nadcházející 30. Internationale Jännerrallye. Ta už v pátek odstartuje v okolí rakouského městečka Freistadt. To se nachází od hranice s Českou republikou, jak se říká, co by kamenem dohodil, a dál došel pěšky, a proto je Jänner rally už od roku 2004, kdy se poprvé jela v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, vyhledávaným cílem českých fanoušků rallysportu. Ti zde mohou sledovat jinak v domácí kotlině nevídanou jízdu na sněhu a ledu za použití speciálních úzkých pneumatik s hroty, které zaručují množství širokých a oku lahodících smyků. Jänner rally patří mezi ty nejoblíbenější soutěže v regionu a v tomto roce její popularitu ještě zvýší zařazení do nově vzniklého seriálu ERC, tedy silného mistrovství Evropy. ERC získalo podporu satelitní televizní stanice Eurosport, a tak by o mediální viditelnost této populární rally mělo být vrchovatě postaráno. Zvýšený zájem o ERC potvrzují i přihlášené posádky, kde nechybí zvučná jména rallysportu, mnohdy se zkušenostmi z mistrovství světa.


Foto: Stanislav Hladík

Mezi ně se řadí i posádka příbramského týmu Černý Racing, která si právě na Jänner rally odbude svou soutěžní premiéru se speciálem S2000 v podobě úspěšného vozu Škoda Fabia. Pro Jana Černého a Pavla Kohouta to ale není první start se čtyřkolkou na rakouské Jänner rally. Během své soutěžácké kariéry, kterou započali v roce 2007, zde stačili odstartovat s vozem s pohonem 4x4 už dokonce dvakrát a dvakrát z toho bylo umístění dokonce v první desítce absolutně. Jmenovitě šesté a skvělé čtvrté místo. „Rozhodně bych nebyl nespokojený, kdyby se nám podařilo zopakovat jedno z těchto skvělých umístění, ale Jänner rally je nesmírně těžká a zrádná soutěž a výsledky se zde mohou pořádně zamíchat. Mnohem více, než kdekoliv jinde, zde jde o to, neudělat zbytečnou chybu. Stačí malé vypadnutí ze silnice do závěje, a pracně nasbírané vteřiny během celého závodu se zde změní v minutové ztráty, než se podaří auto ze sněhu vyprostit," říká k záludnosti tratě rakouské Jänner rally Jan Černý.


Foto: Stanislav Hladík

Loňská nejrychlejší posádka v kategorii dvoukolek zde poprvé v ostrém závodě usedne do speciálu Škoda Fabia S2000, který příbramský tým před koncem roku zakoupil přímo v Mladé Boleslavi. Jaké jsou tedy cíle při premiéře v nejvyšší kategorii mezinárodního mistrovství? „Cílem je zůstat při zemi, nejlépe všemi čtyřmi koly," směje se Honza Černý a hned dodává: „Při premiérovém startu s tímhle autem hlavně nechceme udělat nějakou hloupou chybu. Přeci jen si na auto musím nějakou dobu zvykat a pochopit jeho chování. Jänner rally je na zvykání si na nové auto docela těžká soutěž, protože se zde asi budou hodně měnit podmínky. Teď po seznamovacích úsecích jsou některá místa pokrytá sněhem a ledem, ale někde sníh taje a mizí doslova před očima. Něco má zase podle předpovědi připadnout, pak má ale zase podle jiné předpovědi pršet, takže to bude takové malé Monte Carlo. Jestli se na sněhu pojede, nebo ne, to uvidíme asi až na rychlostních zkouškách. Podmínky ale budeme mít všichni stejné a nejlépe se člověk naučí plavat, když ho hodí doprostřed rybníka, takže tak nějak se při premiéře s Fabií S2000 asi cítím," uzavírá optimisticky Honza Černý.

Černý Racing nebude zdaleka jediným týmem, který bude využívat vlastností osvědčeného speciálu Škoda Fabia S2000, a proto bude i pro fanoušky zajímavé, jak se posádky vyrovnají s těžkými podmínkami na trati rakouské Jänner rally. Sledovat průběh této dramatické soutěže můžete online na známých internetových serverech, ale také prostřednictvím satelitní stanice Eurosport a samozřejmě také České televize.

Honza Černý s Pavlem Kohoutem a Škodou Fabia S2000 odstartují pod hlavičkou Czech National Teamu do prvních rychlostních zkoušek rakouské Jänner rally v pátek brzo po ránu a do cíle rally dorazí do Freistadtu v sobotu v podvečer.

Promo video posádky Jan Černý – Pavel Kohout při představení týmové Škody Fabia S2000

Komentářů celkem: 9
3. 1. 2013 13:13
0 0
Super video, a kombinézy jedním slovem paráda. Přeju uspěch na Freistadtském sněhusmajlík
3. 1. 2013 13:40
0 0
Super, jak video, tak zbarvení. K dokonalosti chybí už jen airbrush na helmy. smajlík
3. 1. 2013 13:59 Upraveno 13:59
0 0
Video velmi zdařilé, zbarvení jak stroje tak posádky na smajlík at to sype chlapi!! smajlík
3. 1. 2013 15:03
0 0
Krása pohledět.smajlíksmajlík
3. 1. 2013 15:10
0 0
Já to říkal hned, že přece Černý Kohout nemůže mít bílé nebo kropenaté auto.smajlík
3. 1. 2013 15:44
0 0
Perfektní video,auto super,kombinézy jim sluší,tak přeji klukům co nejlepší zážitky v autě,rychlé sžití a parádní výsledky.smajlíksmajlík
3. 1. 2013 16:00
0 0
Musím se přidat,jak pěkně krátce a profesionálně udělat prezentaci týmu a posádky.Skvělá práce a přeji mnoho úspěchů Honzovi a Pavlovi v sezóně 2013.smajlík
3. 1. 2013 18:06
0 0
Kluci opravdu Paráda.Hodně uspěchu v nové sezoně.Držím pěsti.smajlíksmajlík
DaveRallyMen
4. 1. 2013 22:18
0 0
Držím palce Honzovi a Pavlovi smajlík pěkné video smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!