Jan Černý v průběhu Jänner rally – video

První etapa Jänner rally stačila posádce Černý – Kohout ukázat všechny tváře rally a byla pro tuto posádku velkou školou.

Jestli se o rakouské Jänner rally, soutěže zařazené do ERC – mistrovství Evropy a Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally, někdy v minulosti mluvilo, jako o rally, kde je složité správně zvolit pneumatiky do jednotlivých sekcí, tak letos to platilo dvojnásob. Na tratích v okolí hornorakouského Freistadtu se vystřídaly snad všechny možné povrchy od sněhu, ledu, až po suchý asfalt, což pro první a seznamovací kilometry Jana Černého a Pavla Kohouta se Škodou Fabia S2000 nebyla rozhodně jednoduchá situace. V první etapě se s tím ale příbramská posádka startující pod hlavičkou Czech National teamu vyrovnala se ctí a mnoho z přítomných fanoušků i soupeřů bylo dokonce překvapeno velmi dobrými časy na rychlostních zkouškách.

V těchto velmi nestálých podmínkách úvodní etapy Jänner rally se posádce Černý – Kohout podařilo zajet například třetí, čtvrtý a sedmý čas absolutně. Příbramská posádka pak po součtu časů ze všech rychlostních zkoušek odevzdávala svou černou Škodu Fabia S2000 na průběžné desáté pozici, kdy na nejbližšího ze soupeřů ztrácí zhruba 21 vteřin. Nic ale není rozhodnuto. Ve druhé etapě ještě na soutěžící čeká pořádná porce ostrých kilometrů. V průběhu úvodní části druhé etapy se Janu Černému a Pavlu Kohoutovi podařilo posunout v pořadí na celkové deváté místo. Na konečný a premiérový výsledek posádky Jan Černý – Pavel Kohout se Škodou Fabia S2000 si tak budeme muset počkat ještě do sobotního podvečera.

Jan Černý: „První kilometry se Škodou Fabia S2000 byly skvělou zkušeností. Zkusili jsme si, že dokážeme jet rychle a držet se špičky, ale nechci příliš riskovat, a když jsem necítil úplnou spokojenost s autem, nebo s pneumatikami, tak jsem raději zvolnil. Možná víc, než bylo třeba, ale chci tuto soutěž hlavně dokončit. Trefit se dnes do správných pneumatik byla snad ještě záludnější ruleta, než ty, které se točí v kasinech, které tady pokaždé míjíme při přejezdu hranic. Ve druhé etapě máme před sebou ještě mnoho kilometrů rychlostních zkoušek a vše je otevřeno. První soutěž s novým autem chci hlavně dokončit, to je nejdůležitější cíl.“

Komentářů celkem: 4
5. 1. 2013 12:101
0 0
Super jízda co předvádíte kluci.Držím pěsti.smajlík
5. 1. 2013 16:382
0 0
V půlce poslední RZ to vzdala poloosa. Kluci stojí...
5. 1. 2013 18:363
0 0
Škoda.smajlíksmajlík
5. 1. 2013 19:334
0 0
opravdu škoda té smoly na konci smajlík ...každopádně kluci předvedli že sa s něma mosí počítatsmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!