Ondřej Plšek - eWRC.cz
7. 1. 2013 22:46 − 2631× − 0

Jari Ketomaa ve Švédsku s Fiestou WRC

Finský jezdec si zajistil start na dvou zimních soutěžích, na Rally Sweden to bude s vozem WRC, na Rally Liepaja to bude verze RRC.

Seznam přihlášených na Rallye Monte Carlo je již nějaký pátek znám, další soutěží na řadě bude pak jediná zimní rally v kalendáři mistrovství světa. Švédská rally se uskuteční druhý únorový víkend a stejně jako minulý rok zde nebude chybět ani Jari Ketomaa. Minulý rok zde finský jezdec zahájil svou loňskou účast v mistrovství světa, která obnášela čtyři starty s Fordem Fiesta WRC v barvách firmy DMACK.

Nejinak tomu bude i letos, kdy Jari pojede se stejným vozem znovu s pneumatikami značky DMACK. Jedním z úkolů tohoto testu bude zjistit, jak se od posledního roku povedlo vyvinout tuto speciální zimní pneumatiku. Loňský start totiž nedopadl nejlépe, protože Jari na špičku startovního pole neměl a po havárii na osmé rychlostní zkoušce odstoupil.

"Letos máme o mnoho lepší zimní pneumatiku a počítám s tím, že bude oblíbená jako ve Švédsku, tak i v Lotyšsku. Jari bude na těchto soutěžích velmi dobrý a věříme tomu, že dokáže ukázat o kolik jsme se zlepšili," řekl autosport.com Dick Cormack z DMACK.

Součástí dohody je totiž i start v Lotyšsku na druhé soutěži mistrovství Evropy Rally Liepāja Ventspils. Ta by se měla taktéž konat na sněhu a ledu, k tomu se koná týden před Švédskou rally. V obou případech bude Jari Ketomaa startovat s Fordem Fiesta týmu Autotek. Zatímco v Lotyšsku to bude ve verzi RRC, ve Švédsku to bude v nejvyšší specifikaci WRC.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!