Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 1. 2013 17:59 − 2805× − 2

Brynildsen se s pravidelnými starty vrací do MS

Eyvind Brynildsen, který se loni vytratil ze světových tratí se vrací s Fordem Fiesta s účastí v šampionátu WRC2.

Čtyři roky jsme mohli jméno Norského pilota Eyvinda Brynildsena pravidelně vidět mezi účastníky vedlejších šampionátů MS, konkrétně v PWRC a SWRC. Loni se ale ve světě objevil jen jednou, a to s Fiestou WRC ve Švédské rally a od té doby nebylo norského jezdce téměř vidět. To se však mění od letošní sezóny, kdy Brynildsen potvrdil starty s Fiestou RRC a posléze se specifikací R5 v šampionátu WRC2, které bude realizovat s podporou britsko-čínského výrobce pneumatik DMack.

Sezónu zahájí při Švédké rally s Fiestou RRC v tradičních barvách DMacku připravovanou Autotek Motorsportem a jakmile bude k dispozici, přesedne do Fiesty R5. Brynildsen tak ve Švédsku rozšíří řady DMackem podporovaných jezdců, když doplní dvojici Jari Ketomaa a Martin Prokop, která pojede s Fiestami WRC.


Před dvěma lety startoval Brynildsen ve Švédsku s Fabií S2000

"Tohle je pro mě fantastická příležitost a opravdu se těším na soutěžení a výzvy, které šampionát WRC2 nabídne. DMack a Autotek mají úspěšnou společnou historii, takže bude skvělé se připojit k nim a Jarimu ve Švédsku. Je to soutěž, kde jsem zahájil mou kariéru v MS a už se nemohu dočkat, doufejme, dobrého začátku mého programu ve Švédsku," sdělil ke své budoucnosti v MS Brynildsen.

Dick Cormack, šéf DMack Motorsportu doplnil, "Eyvind je velmi zajímavý mladý jezdec, který prokázal svou rychlost v MS na všech površích a jsme šťastni, že se k nám přidal. WRC2 vypadá, že by letos mohlo být silným šampionátem a s našimi nedávnými vylepšeními ve výkonu a s novými pneumatikami pro tuto sezónu si jsme jistí, že DMack osloví hodně soutěžících."

Komentářů celkem: 2
haq
9. 1. 2013 18:18
0 0
tak jestli pojede Brynildsen s Autotekem, kdo pojede s Adaptou? Asi nikdo...
9. 1. 2013 19:42
0 0
jestli neni nikdo, já bych aj jel smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!