Ondřej Plšek - eWRC.cz
10. 1. 2013 19:09 − 2644× − 1

Dočkáme se návratu Henninga Solberga?

Norský jezdec sice sehnal dostatek peněz na start ve Švédsku, přihlášku ale podal pozdě.

Švédská rally byla poslední soutěží mistrovství světa, kterou dosud Henning Solberg odjel. Pak totiž skončil velmi ambiciózní projekt Go Fast Energy a norský jezdec na další starty již nesehnal peníze. A právě na Švédské rally by po roce mohlo dojít ke comebacku tohoto staršího bratra slavnějšího Pettera.

Čerstvý čtyřicátník Henning Solberg totiž sehnal dostatek peněz na start s Fordem Fiesta WRC a chce se zúčastnit letošní druhé soutěže mistrovství světa. Jenže přihlášku nepodal včas a pořadatelé v mezičase již odeslali seznam přihlášených na schválení FIA. Nyní podali žádost o dodatečné zařazení Henninga na tento seznam. Pokud FIA jejich požadavku vyhoví, tak se diváci mohou těšit na další posádku s vozem WRC. Nor by se ale každopádně musel obejít bez Ilky Minor, který je na letošní rok pevně domluvena s Jevgenijem Novikovem.

Komentářů celkem: 1
11. 1. 2013 09:37
0 0
Copak to, ale dočkáme se návratu Pettera Solberga? Ruce ho evidentně svědí: "Mladší Petter usedne do soutěžního vozu o něco dříve - již v termínu Monte Carla, ale místo ve francouzských Alpách se bude prohánět po sněžných pláních Švédska. Poprvé od roku 1997 totiž nebude soutěžit na nejvyšší úrovni a tak chmury zažene na zhruba sedmdesátikilometrovém sprintu Finnskogvalsen Rally nedaleko jeho bydliště ve Švédsku.
"Je to dobrý způsob, jak nemyslet na to, co se bude dít v Monte Carlu," říká Petter Solberg. "A to je ten důvod, proč to dělám. Je to jen malý podnik, který se jede v podstatě okolo jedné farmy."
Do Fordu Escort Mk. II, který postavil jeho bývalý spolujezdec Phil Mills, usedne mistr světa 2003 s manželkou Pernillou, která má na svém kontě z devadesátých let čtrnáct startů v mistrovství světa.
"Bude to spousta legrace. Já pojedu jednu zkoušku, další Pernilla a budeme se takto střídat. Je to fantastické auto, které Phil pro nás postavil a já se nemůžu dočkat, až ho budu řídit," uzavřel Mr. Hollywood."
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!