Petr Pančocha - eWRC.cz
15. 1. 2013 20:11 − 2722× − 3

Sebastien Loeb: Chci si Monte užívat

Těsně před startem Rallye Monte Carlo hovoří rallyová legenda o svých letošních ambicích.

Na tiskové konferenci konané před začátkem letošního ročníku Rallye Monte Carlo se Sebastien Loeb krátce vyjádřil ke svým letošním ambicím a plánům.

Sebastiene, obyčejně jsi sezónu zahajoval s ambicemi stát se mistrem světa. Letos je tomu jinak, jelikož se zúčastníš pouhých čtyř podniků šampionátu WRC. Jak se cítíš na startu “jiné“ sezóny?
Je to samozřejmě trošku jiné. Já jsem ovšem šťastný, že je tomu právě tak. Dlouho jsem přemýšlel o svém odchodu do soutěžáckého důchodu. To rozhodnutí jsem nakonec udělal a teď už mám poněkud jiné plány, které ve mně vzbuzují nadšení. Jsem velmi rád, že jsem opět zde v Monte Carlu. Jedná se o pěknou soutěž, na kterou mám dobré vzpomínky. Dá se říci, že je to moje domácí rally. Jen situace je letos jiná. Jsem tu proto, abych si to tady užil.

A co Tvoje motivace? Je stejná jako dříve?
Přestože jsou naše cíle jiné, tak příprava na soutěž byla stejná jako předtím. Seznamovací jízdy jsme brali velmi vážně. Pokud budu schopen bojovat o vítězství, tak se pokusím vyhrát. Pokud ne, tak se na rozdíl od minulosti nic nestane. Přijel jsem proto, abych si tady v těchto podmínkách pořádně užil…bude to zábava.

Letos to bude pravé Monte, souhlasíš?
Nikdy jsem tady nejel soutěž se spoustou sněhu. Monte obvykle připomínalo asfaltovou rally s výjimkou jedné-dvou erzet, která byly pokryté sněhem. Letos tomu tak není a podmínky budou velmi zrádné. Myslím, že bylo velké štěstí, že se letošní shakedown jel v polích, protože každý z jezdců šel někde ven z trati. Zítra to ovšem bude o něčem jiném – čekají nás skály, příkopy či zdi lemující trať. Uvidíme, jak se s tím dokážeme vypořádat.

Když se tedy letos nebudeš ucházet o titul mistra světa, na koho bys vsadil svoje peníze?
Nevsadil bych si na nikoho – ale určitě nás čekají vzrušující souboje. Bude zajímavé sledovat soupeření mezi Jari-Matti Latvalou a Mikko Hirvonenem. Těším se, jak to nakonec dopadne.

crash.net

Komentářů celkem: 3
15. 1. 2013 20:45
0 0
Pěkný rozhovor bude luxusní zábavasmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
15. 1. 2013 20:49
0 0
Bude zajímavé sledovat soupeření mezi Jari-Matti Latvalou a Mikko Hirvonenem. ... o další pořadí za Sebem Ogierem? smajlík
15. 1. 2013 20:59
0 0
No Ogi by musel nejdřív dojíždět a pak by se VW muselo chovat jinak. Vidim tam problem ale uvidíme co se bude dít.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!