16. 1. 2013 07:26 − 2673× − 1

V. Rally Ice Tour klepe již na dveře

Již jen necelé dva týdny zbývají do startu pro rally jezdce ne příliš tradičního hokejového zápolení.

Již jen necelé dva týdny zbývají do startu pro rally jezdce ne příliš tradičního hokejového zápolení. První ze dvou plánovaných zápasů pod názvem V.Rally Ice Tour se odehraje na ledové ploše zimního stadionu ve Zlíně v sobotu 26.1.2013, kde se proti sobě od 17.hodin postaví premiérově týmy Moravy a Čech.

„Tenhle netradiční hokejový mač vznikl především jako snaha o vyplnění volného času v závodním kalendáři a hlavně jako dobrý nápad na stmelení party, která se po celý rok potkává v různých koutech naší země vždy při konání některé ze soutěží rallye,“ vzpomíná zakladatel a hlavní pořadatel , zlínský soutěžák a velký příznivec nejrychlejší kolektivní hry Vladimír Barvík, který dokázal na tuto akci v průběhu čtyř předchozích ročníků přilákat spoustu zajímavých a zvučných jmen. Pojďme se ale krátce ohlédnout zpět do historie tohoto zajímavého hokejového klání jezdců rally.

I. Ročník Rally Ice Tour únor 2008: Rally Team – SK Policie 5:7

V úvodním ročníku si hrstka soutěžních jezdců a mechaniků pozvala jako soupeře místní sportovní klub policie a ve vyrovnaném duelu nakonec soupeři podlehla. V té době ještě nikdo ze zúčastněných netušil, že začala vznikat nová, velmi příjemná tradice.

II. ročník Rally Ice Tour prosinec 2008: Volanty – Nářadí 8:3.

Ještě před ukončením sezóny rallye 2008, však začala hlodat v myslích pořadatelů myšlenka na zopakování tohoto mače, který se ovšem již nesl ve znamení souboje jezdců, spolujezdců a mechaniků. Hledání nových hráčů v řadách soutěžáků proto pokračovalo i nadále. Pořadatelům se tentokrát podařilo dát dohromady na obou stranách kompletní dvě pětky, přičemž premiérově se akce zúčastnili také první borci z Čech – Karel Trněný a Michal Ernst. Ti s sebou do Zlína přivezli také své mechaniky. Duel Volanty versus Nářadí vyzněl tentokrát lépe pro borce z týmu volantů vedených právě hosty z Čech.

III. ročník Rally Ice Tour prosinec 2009: Dvojkolky – Čtyřkolky 6:5

V následujícím již třetím ročníku se opět počet zájemců rozrostl a pořadatelé tak mohli proti sobě postavit kompletní tři pětky na obou stranách. Hráči se tentokrát oblékli do dresů dvou věčných rivalů hokejové extraligy Zlína a Vsetína. Přihlížejícím divákům navíc přivezl ukázat vzácnou trofej čerstvého juniorského mistra světa v rallye mitfára Martina Prokopa Jan Tománek, který se zároveň zápasu zúčastnil. Vyrovnaný duel vyzněl tentokráte lépe pro Dvojkolky vedené domácím Vladimírem Barvíkem.

IV. ročník Rally Ice Tour únor 2012: Modrý tým – Bílý tým 8:3

Zatím poslední měření sil rallyeových jezdců přilákalo po dvouleté pauze do hokejové party například i šestinásobného mistra České republiky v rallye a bývalého továrního pilota Škody a Fordu Romana Krestu, či okruhového specialistu a novopečeného mistra ve sprintrallye pro rok 2012 Tomáše Kostku. Ti se postavili v zápase proti sobě, přičemž lépe tato konfrontace vyzněla pro českého multišampiona. Kresta si vedl nad očekávání dobře, když asistoval hned u tří branek svého týmu. Svou premiéru si zde odbyl rovněž matador českých soutěží Josef Peták, v jehož hlavě se zrodil nápad na přesunutí této akce i do Čech, přesněji pro něho domácí Příbrami (2.3.2013).


Foto: Pavel Andrýsek

Letošní ročník zlínské Rally Ice tour se pořadatelé rozhodli zpříjemnit především divákům, kteří si na stadion najdou cestu. „Kromě zajímavého hokejového utkání budou v přestávkách přímo na ledové ploše připraveny soutěže o zajímavé ceny pro vylosované diváky, kteří si zakoupí slosovatelný program v hodnotě symbolických 10,- Kč. Společně s diváky budou soutěžit osobnosti rallyového sportu jako například výborný pilot historických vozů a skvělý bavič Michal Sum, nebo spolujezdecká ikona Karel Jirátko,“ vzpomenul některá jména jeden z pořadatelů Viktor Mechl a připomenul, že vstup na akci je i letos zdarma. Před stadionem pak budou vystaveny dva závodní speciály, které si budou moci fanoušci prohlédnout nejen z venku, ale i usednout do jejich útrob.

Loňská premiéra na lavičce domácího týmu se zalíbila řediteli zlínské Barum Czech Rally Miloslavu Regnerovi na tolik, že se opět zhostí role trenéra jednoho z týmů. Tentokráte bude koučovat domácí borce z Moravy. „Rally i hokej ke Zlínu nerozlučně patří a spojení těchto sportů je proto docela logické,“ říká Miloslav Regner. „Mám samozřejmě mnohem blíže k autům, stejně jako asi většina účastníků hokejového zápasu Rally Ice Tour, ale když mě pořadatelé minulého ročníku oslovili, zda bych se neujal role trenéra jednoho z hokejových mužstev, neváhal jsem ani chvíli. Byla to pro mě nová a zajímavá zkušenost a vzhledem k tomu, že náš tým nakonec i vyhrál, byla to také zábava bez jediné pihy na kráse,“ vzpomenul s úsměvem na tváři loňskou premiéru v roli hokejového kouče Regner, jehož bude i letos doprovázet syn Jan.

Startovní listina se pořadatelům utěšeně plní, ovšem definitivní soupisky obou týmů budou odkryty teprve v tiskové zprávě příští týden.

Letošní pátý ročník se ponese rovněž v duchu charitativním, neboť pořadatelé a zúčastnění hráči předají před utkáním finanční částku rodině se dvěma tělesně postiženými vozíčkáři ze Zlína. Pořadatelé i většina účastníků se těší, že přijdete své favority na zimák podpořit opět v hojném počtu a vytvoříte hráčům skvělou atmosféru. Minimálně podobnou té, kterou jsme zvyklí vídat kolem tratí rychlostních zkoušek.

Komentářů celkem: 1
17. 1. 2013 22:231
0 0
Už se moc těším.Rally a hokej patří k sobě... .
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!