Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 1. 2013 17:45 − 2427× − 0

Po druhém dni Monte Carla beze změn v čele

Druhým dnem den pokračovala Rallye Monte Carlo a přinesla zápolení na šesti měřených testech ve znamení ataku Novikova s Fiestou WRC.

V duchu "roztahané" tradice harmonogramu dnes druhým dnem pokračovala Rallye Monte Carlo. Na programu bylo šest zkoušek odehrávajících se na úsecích dobře známých z minulých let a celková délka ostrých kilometrů dnes čítala jen o tři kilometry méně než včera, na posádky tedy čekalo 132 km.

Co se týká panujících povětrnostních podmínek, počasí se snaží o to pravé Monte se sněhem a ledem na tratích a to se mu daří více než dobře. Většina povrchu dnešních zkoušek je pokryta sněhem a ledem, pouze místy je suchý asfalt. Nejvíce zasněžených podmínek přinesla RZ6, která je kompletně pokryta sněhovou peřinou.

O dnešní první sekci můžeme prohlásit, že se odehrávala ve znamení ataku Fordů a zejména Novikova, který dokázal zajet dva nejrychlejší časy. Ale pěkně po pořádku. Pátý měřený test vyhrál Ogier s Polem WRC následován Novikovem. Ruský pilot se vítězství dočkal hned v následující RZ, v TOP 3 jej doplnili další dva piloti Fiest Ostberg s Hänninen a aby se to nepletlo, poslední zkoušku sekce vyhrál opět Novikov.

Avšak na jméně vedoucího pilota se nic nezměnilo, vede stále Loeb s komfortní minutou a čtvrt náskoku na Ogiera. Ten má k dobru další minutu na Sorda, který předstihl na úvodní RZ dne Hirvonena. Na dostřel španělského pilota je již Novikov, který ztrácí pouhých sedm sekund avšak o čtyři sekund má za sebou na pátém postu Hirvonena, který se dnes propadl o dvě příčky v pořadí.

Odpoledne pokračovalo dění na Monte druhou sekcí kdy byly na programu průjezdy stejnou trojicí rychlostních zkoušek. Jedinou změnou byla změna povrchu, kdy s výjimkou RZ9 která byla pod sněhem, byly na ostatních zkouškách vyjeté koleje či povrch beze sněhového pokryvu. Po servisní pauze lehce zaspaly na RZ8 Fordy když nejrychlejší čas zajel Loeb, ale hned následujíci měřený test přinesl první vyhranou zkoušku v MS Hänninenovi, kterého následoval Novikov. Poslední RZ dne vyhrál Loeb, který je nadále v čele, navíc lehce zvýšil náskok na svého pronásledovatele Ogiera, který je nyní pozadu za multišampionem o minutu a půl. Poslední místo na průběžných stupních vítězů drží nadále Sordo, který dokázal zdvojnásobit náskok na Novikova na místě čtvrtém. Nejrychlejší pětici uzavírá dnes lehce se trápící Hirvonen.

Na šestém místě nalezneme, stejně jako po celý dnešek, Latvalu jenž na svého bývalého kolegu od Fordu ztrácí 20 sekund. Za Latvalou se nalézá další Fin, tentokrát Hänninen, který má pohodlný náskok více než minuty na osmého Bouffiera. Ten se však musí pořádně ohlížet dozadu, neboť blízko na dostřel mu je Ostberg, jehož časové konto je zatíženo minutou a 50 sekundami penalizace, která jej stála několik příček v celkovém pořadí. Elitní desítku s obrovským odstupem téměř osmi a půl minuty uzavírá Prokop.

Při pohledu na nejrychlejší trojici posádek bojujících v rámci WRC2 zjistíme, že jediné co se změnilo jsou rozestupy mezi posádkami. Wiegand s Fabií S2000 má nyní v čele maximálně pohodlný náskok více než pěti minut na Kremera s Imprezou, jehož na minutu dvacet vteřin stáhnul Protasov. Ve WRC3 zůstal jedný jezdec Chardonnet, který je tak logicky v čele. Druhý dosud jedoucí český zástupce v soutěži Rada je na 27. místě absolutně a na 11. mezi dvoukolkami.

Rallye Monte Carlo po RZ10
1.Sebastien LoebCitroen DS3 WRC3:16:29,1
2.Sebastien OgierVW Polo R WRC+1:35,0
3.Dani SordoCitroen DS3 WRC+2:38,0
4.Evgeniy NovikovFord Fiesta RS WRC+2:53,2
5.Mikko HirvonenCitroen DS3 WRC+3:22,7
6.J-M LatvalaVW Polo R WRC+3:43,2
7.Juho HänninenFord Fiesta RS WRC+4:11,3
8.Bryan BouffierCitroen DS3 WRC+5:45,8
9.Mads OstbergFord Fiesta RS WRC+5:49,5
10.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+14:15,6

Kompletní výsledky z Rallye Monte Carlo naleznete jako vždy na eWRC-results.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!