20. 1. 2013 17:27 − 3049× − 7

Martin Rada: Každý ročník Monte je unikátní…

Posádka Agrotec racing teamu Martin Rada – Jaroslav Jugas úspěšně absolvovala 81. ročník Rallye Monte Carlo.

Posádka AGROTEC racing teamu Martin Rada – Jaroslav Jugas úspěšně absolvovala 81. ročník Rallye Monte Carlo. Cílovou rampu protnula na 24. místě absolutně, desátá mezi dvoukolkami a s pohárem za vítězství ve třídě 8.

Martin Rada už v sobotním dopoledni prorokoval, že monacký déšť nevěstí nic dobrého a v kopcích nad knížectvím čekají na posádky opravdové galeje. A to se potvrdilo. Hned první průjezd úvodního testu závěrečného dne Moulinet – La Bollene Vesubie (přes kultovní Col de Turini) přinesl výrazné změny ve výsledkové listině. Hustopečská dvojice se po jejím absolvování posunula až na 22. příčku absolutně.


Foto: Miroslav Knedla

„Průjezd přes Col de Turini byl nepředstavitelný. Opravdu nic tak těžkého jsem v životě nejel. Určitě jsme udělali dobře, že jsme na auto obuli úplně nové pneumatiky. Asfalt pokrývala sněhová břečka, místy se jelo po ledu, s vyšší nadmořskou výškou trať přimrzala. Cesta byla nesmírně uklouzaná a když se auto dostalo jen na chvíli mimo stopu, hrozil výpadek či náraz do blízké skály. Naše první krizovka přišla kousek od Latvalova pola a pohled na další rozházená auta kolem trati nás rovněž notně přibrzdil,“ popsal průjezd hustopečský jezdec.

Statisticky posledním dokončeným testem Rady s Jugasem byla RZ15 Lantosque – Luceram, druhý průjezd Moulinetu byl kvůli havárii jedné z posádek zrušen a alfa dostala přidělen náhradní čas. Poslední dvě zkoušky nakonec byly z bezpečnostních důvodů zrušeny.

„Na tom jsme bohužel trochu prodělali. V prvním průjezdu jsme dojeli auto před námi, ale nemohli jsme ho předjet, takže dosažený čas nebyl úplně nejlepší. Komisaři ale z něho vycházeli při přidělování časů v druhém průjezdu, a tak nás celkově přeskočila dvě auta. Chvilku nás to mrzelo, ale nakonec převážila radost z dokončení tak náročného závodu,“ radoval se Martin Rada.


Foto: Miroslav Knedla

„Určitě to bylo, z hlediska podmínek, nejtěžší Monte, které jsem kdy odjel. O to více těší náš výsledek, figurujeme v desítce dvoukolek a dostali jsme i poháry za vítězství ve třídě 8. Opět se potvrdilo, že Monte je každým rokem naprosto odlišným závodem, i proto se na tento slavný závod rád vracím,“ uzavřel pilot AGROTEC racing teamu.

„Musíme moc poděkovat za spolupráci Štěpánu Vojtěchovi se Zdeňkem Hrůzou, kteří nám poskytovali důležité informaci o stavu rychlostních zkoušek. Na tomto základě jsme se rozhodovali o volbě pneumatik. Alespoň na zahraničních závodech drží české posádky pohromadě,“ doplnil spolujezdec Jaroslav Jugas.

Komentářů celkem: 7
20. 1. 2013 18:091
0 0
Martine, obrovská gratulace.
20. 1. 2013 18:242
0 0
I já se připojuju k Pivasovi.S dvoukolkou to musel bejt nářez a o to větší radost v cíli s haldou aut v pořadí za sebou.smajlík
20. 1. 2013 18:493
0 0
Obrovská gratulka!Tohle martyrium a jen s dvojkolou kde se pomalu nechytaly čtyřkoly je řekl bych hrdinský čin.Kucísmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
20. 1. 2013 19:174
0 0
Fantastický výkon, gratulace AGROTEC RACING TEAM !!!
21. 1. 2013 00:205
0 0
Jj,parádní výkon,gratuluji.smajlík
21. 1. 2013 09:006
0 0
Velká gratulace pánové!smajlík
21. 1. 2013 17:167
0 0
Pánové,klobouk dolů. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!