Petr Pančocha - eWRC.cz
22. 1. 2013 10:35 − 2724× − 6

Dani Sordo a Carlos Del Barrio: Co zaznělo na tiskovce

Jak chtěl spolujezdec Carlos Del Barrio vzít volant do svých rukou a zbytek závěrečné etapy odřídit sám.

Dani – zpátky v Citroenu a znovu na stupních vítězů. Jaké bylo Monte?
Jsem velmi rád, že se mi podařilo dokončit Rallye Monte Carlo na třetím místě. Rychlostní zkoušky byly neuvěřitelně náročné, zvláště Col de Turini. Od havárie a odstoupení nás často dělil onen pověstný krůček. Poté, co jsme na trati minuli odstavený a poškozený vůz Jevgenije Novikova, tak jsem se raději zklidnil, protože jsem si řekl, že takové cesty nejsou to pravé ořechové pro ostré závodění.

Tvůj souboj s Novikovem byl jednou z ozdob celého závodu a to především ve druhé etapě. Jak moc jsi musel v souboji s ním přiostřit své tempo?
Byla to dobrá řežba. Když jsme se vydali na trať Col de Turini, tak jsme ve sněhu neustále viděli tři různé stopy. V duchu jsem si říkal: “No teda. Je to Loeb, Ogier nebo Novikov?“. Pak jsem se zaměřil jen na stopu, která připomínala Novikovův jezdecký styl a už tehdy jsem si pomyslel: „Jestli v tom bude pokračovat, tak moc daleko nedojede…“. Podmínky byly opravdu náročné. A to jsme na trať vyráželi až jako čtvrtí. Vůbec si nedokážu představit, jaké peklo to muselo být pro Sebastiena Loeba, který startoval jako první.

Ulevilo se Ti, když organizátoři zrušili noční průjezdy posledními dvěma erzetami?
Udělali dobře. Druhý průjezd Col de Turini byl sice o něco snazší, protože už byla vyjetá stopa a nám stačilo držet se jí jako klíště. Pro diváky to samozřejmě nebylo nic moc, což je mi líto. Když jste se ale dostali mimo tuto stopu, tak končila veškerá sranda. Opravdu jsme si oddechli, když se k nám tato zpráva donesla.

Jaké jsou Tvoje plány do roku 2013?
Pokusím se bojovat o vítězství a titul. Výsledek z Monte je dobrý odrazový můstek.

Carlosi (pozn. Del Barrio) – jak sis Ty prožíval Rallye Monte Carlo? Zejména na takových náročných vložkách?
Hlavně pneumatiky a jejich volba nám dala hodně zabrat. Potřebovali jsme konkurenceschopnější gumy a někdy jsme byli před zraky diváků až příliš pomalí, přestože jsme se snažili, seč to šlo. Pro celý tým je to ovšem pěkný výsledek. V Citroenu se nám dostalo vřelého přivítání a my jsme si užili celý týden. Díky výsledku jsme se ocitli v dobré výchozí pozici .

Co Ti z předchozích dnů nejvíce utkvělo v paměti?
Jakmile jsme se dostali před Novikova, tak už to bylo v klidu. Když jsme jej na erzetě míjeli, tak říkám Danimu: “Zklidni se, už jsme na bedně. Mikko na nás ztrácí minutu a navíc má technické problémy. Jestli chceš, tak můžu řídit já! Musíme dojet do cíle!” Mrzí nás to kvůli divákům, ale lidé musí pochopit, že by to od nás bylo čiré bláznovství pokoušet se závodit za podmínek, které na trati panovaly. Bylo to správné rozhodnutí.

Dani, byl by Carlos dobrým pilotem?
Já myslím, že tak do druhé zatáčky :-) …což jeho spolujezdec okamžitě komentoval slovy, že si to tedy rozhodně nemyslí.

fia.com

Komentářů celkem: 6
DND
22. 1. 2013 12:221
0 0
No, stejně jako skladník ve šroubárně si může přečísti Vergilia v originále, tak i spolujezdec ve WRC si může odřídit nějakou tu erzetu, viď, Chrisi Pattersone..smajlík
22. 1. 2013 12:282
0 0
DND: smajlíksmajlík
22. 1. 2013 15:053
0 0
smajlík pěkně smajlík
22. 1. 2013 18:594
0 0
Mozna poprve by ho nechali jet bez taktiky proti Loebovi, takze skoda, ze nebylo sucho pripadne mokro, tak jak mnoho roku v MS dozadu. Myslim, ze by zatopil mnohem vic nez letos na te brecce.
22. 1. 2013 19:405
0 0
Vůči Loebovi určitě ne.Ale věřím tomu kdyby byl Mikko blíž tak by dostal "befel" si na RZ nebo před časovkou "odfrknout" a popř. si zapálit.
22. 1. 2013 20:596
0 0
Buzekpar:souhlas,doufejme,že se takového souboje dočkáme aspoň ve Francii.Ale stejně mě trochu překvapilo,jakým rozdílem je Loeb všechny na té břečce a sněhu seřezal.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!