Petr Pančocha - eWRC.cz
24. 1. 2013 13:15 − 2954× − 10

Sepp Wiegand: Přišel, viděl, zvítězil

Sepp Wiegand nadšeně hovoří o svém triumfu v úvodním podniku letošního šampionátu WRC 2.

Sepp Wiegand hovoří o svém triumfu v úvodním podniku letošního šampionátu WRC 2.

Poprvé na Rally Monte Carlo a hned je z toho vítězství v kategorii WRC2 a dokonce osmé místo v celkovém pořadí! Dobrá práce!
Jen těžko nacházím slova. Ani ve snu jsem nečekal takový skvělý výsledek. Slovo „poprvé” se na mě letos valí ze všech stran. Moje první soutěž s novým spolujezdcem, první Monte Carlo a spousta novinek. Jsem obrovsky šťastný. Troufám si tvrdit, že tak náročné erzety, profil trati či klimatické podmínky jsem ve svém životě dosud nezažil. A jsem samozřejmě pyšný na celý tým, odvedli jsme skvělou práci.

Jak se Ti spolupracovalo s novým spolujezdcem (pozn. Frank Christian)?
V závodním speciálu jsme se poprvé slyšeli až na první erzetě a chvilku jsem si zvykal na odlišný hlas. Na další vložce už to bylo perfektní a až do cíle rally jsme neměli sebemenší problém, z čehož jsem měl velmi dobrý pocit.

Jaké bylo Col de Turini?
Šílené! Jakmile jsem spatřil Latvalovo rozbité Polo, tak jsme se rozhodli úplně zvolnit. Nějaké závodění nemělo smysl a naší jedinou snahou bylo udržet auto ve stopě. Mimo ni byl vůz prakticky neovladatelný. Jen čekáte, jak se s tím ta nezkrotitelná věc sama vypořádá. Ani na ledu to tak neklouže! V cíli erzety jsem si zhluboka oddechl.

Už brzo na Tebe čeká Rally Sweden…
Ve Švédsku jsem nikdy nejel a už se na to těším. Charakter tratí je zcela odlišný od Monte, půjde o velmi rychlou rally. Opravdu se už nemůžu dočkat toho, až budu znovu sedět v naší S2000.

wrc.com

Komentářů celkem: 10
24. 1. 2013 15:25
0 0
Na nějaké opěvování je brzo, každopádně talent má a Monte odjel hlavou a zadařilo se mu. Takže malá jednička smajlík
24. 1. 2013 16:08 Upraveno 16:08
0 0
Sepp si myslím, že má hlavu i talent na to, aby bojoval v WRC-2 o vítězství celkově. Teď ale nevím, jak má naplánovanou letošní sezonů.
Zed
24. 1. 2013 23:27
0 0
Nejsem vědma ale vidim to tak že SW je ten německej talent co pojede za VW
25. 1. 2013 08:30
0 0
Nevím,nějak toho jezdce nesleduju ale na loňské barumce mě nějak jezdecky nezaujal a spíše takový smíšený pocit.Netvrdím že nemůže být dobrý a rychlý,navíc je mladý a neměl by nějak spěchat se svýma ambicema...smajlík
25. 1. 2013 10:36
0 0
Bobine, tos toho rekl....
Abych predstavil: Tento clovek ze ktereho mas "smiseny pocit", jezdil na monte casy moc blizko p. Prokopa. Doporucuji vyhledat casy RZ. Wiegand ma byt moc moc velkej talent.....
25. 1. 2013 12:46
0 0
Sepp Wiegand je sice nějaký talent, ale zatím o level za Abbringem (který bohužel nejede) a o dva levely za Mikkelsenem. Na to, aby se Sepp dostal do sedačky VW nebo jiného týmu potřebuje ještě několik let a nevím, jestli na to opravdu má. V Monte Carlu mu po haváriích Kostky a Lappiho neměl s kým závodit. Za zády měl jen 50letého Burriho. Jeho výsledek ani srovnání s Prokopem bych nepřeceňoval.
25. 1. 2013 14:20
0 0
O Abbringovi se tu nemůže ani polemizovat, to je talent kterého bohužel VW už předčasně asi ztratily protože si fakt tu továrnu zaslouží z těch mladých asi nejvíce.Ten kdo ho uloví jen vydělá a neprohloupí...
25. 1. 2013 20:40
0 0
Loni v IRC se ukazoval jako nováček docela slibně a celkově obsadil 4. příčku(první čtyři místa pro Škodu).
V rámci Německa je asi nejslibnějším příslibem do budoucna. Bohužel. to POLO R WRC asi už nestihne(to jsem onehdá asi přestřelil). No uvidíme,když bude hodně moc dobrý, třeba si WRC za pár let zajezdí s Fábií... v týmu s Lappim, či Abbringem nebo Černým... smajlík
26. 1. 2013 02:28
0 0
Vzhledem k tomu, že se Škoda necítí globální "světovou" značkou a hodně trhů je mimo jejich zájem, tak investice do vrcholné techniky WRC vidím pro příštích 10 let zapovězenou.. A nemyslím tím žádnou konspiraci o zákazu ze strany VW. Vycházím z info a rozhovorů představitelů Škody. Jinak si myslím, že Wiegand je teď upřednostňován před Abbringem jen proto, že starty zajišťuje Škoda Deutschland. Abbringova neúčast mě mrzí. Ale jsem si jistý, že Wiegand se v příštích 3 letech nedostane na úroveň Ogiera, Latvaly či Mikkelsena, aby mohl někoho z nich u VW nahradit, jedině že by VW časem nasazoval 4 auta. Ale pořád si myslím, že Abbring si to zaslouží víc a Němci teď nemají žádný mimořádný talent na špičkové výsledky ve WRC.
26. 1. 2013 12:27
0 0
Kdo byl na Monte tak ví jak jel,pro mě velice pěkně!smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!