Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 1. 2013 10:54 − 2482× − 3

Ketomaa chce v Lotyšsku vyhrát

Výhra v soutěži je jedinou věcí, která zajímá finského jezdce Jariho Ketomu při Rally Liepāja-Ventspils.

Při sněhové soutěži je Jari Ketomaa jedním z favoritů. Takový povrch čeká na soutěžící při Rally Liepāja-Ventspils, která se odehraje příští víkend a Ketomaa bude na startu za volantem Fordu Fiesta RRC s Kajem Lindströmem na sedačce spolujezdce.

"Mým jediným cílem je soutěž vyhrát, to je jisté," nastiňuje plán pro rally Ketomaa. "Mám výborné auto z Autoteku, cítím se jistě a teď potřebuju jediné, sešlápnou plyn až na podlahu a předvést co nejlepší výkon," uzavřel Fin.


S Fiestou WRC loni ve Švédsku

Narozdíl od většiny svých soupeřů má Ketomaa již zkušenost se soutěžemi v Lotyšsku, protože před dvěma lety se účastnil Rally Talsi. Avšak to pro 33-letého finského soutěžáka nebude žádnou velkou výhodou. "Vím co mě čeká v tom, že zima bude stejná jako ve Finsku. Rally Talsi, které jsem se účastnil před dvěma lety, byla na jiných cestách, v jiné oblasti a v jarním období, takže nebyl sníh. Ale soutěž byla skvěle organizovaná s krásnými zkouškami a to samé očekávám i příští víkend."

Co se týká letošního programu, Ketomaa si není úplně jistý. Kromě již jasných soutěží Rally Liepāja-Ventspils a Rally Sweden nemá další program pro sezónu potvrzen. To však neznamená, že by byl pod nějakým velkým tlakem na dobrý výsledek. "S některými mými výsledky v loňském roce jsem nebyl spokojen, ale teď nás čeká Lotyšsko a Švédsko, kde by dva dobré výsledky mohly pomoct se zbytkem sezóny. Ale nejsem pod žádným tlakem. Lotyšsko je příjemná země a jsem si jistý, že tam strávím příjemný čas," doplnil k nadcházející soutěýi Jari Ketomaa.

Komentářů celkem: 3
28. 1. 2013 11:08
0 0
Nevím, jak je na tom DMack s dlouhými hřeby, které se v Lotyšsku mají jet, ale snad se nebude půl soutěže utrápeně klouzat jako Martin v Monte...
28. 1. 2013 11:15
0 0
Budu-li vycházet z toho, že je tam jediný konkurenceschopný (myslím jako v balíčku i s vozem) seveřan, tak mu asi nic jiného, než vyhrát nezbyde.smajlík Ale jakou to bude mít vypovídací hodnotu?
28. 1. 2013 11:52
0 0
Myslíš liposhi, že na to se bude někdo ptát? Prostě když vyhraje, tak vyhraje závod ME a hotovo. Tlusťáka taky pořád prezentují jako vicemistra Evropy a na to v jaké konkurenci toho dosáhl se nikdo neptá. A stejné je to v každém sportu!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!