Na silnicích je málo sněhu

Úterní etapa XVI. Rallye Monte-Carlo Historique se jela kolem města Valence.

Úterní etapa XVI. Rallye Monte-Carlo Historique se jela kolem města Valence. Tato „okruhová“ etapa měřila celkem 320 kilometrů a soutěžící se vrátili zpět do Valence. Po trase čekaly na všechny soutěžící celkem čtyři regularity testy. Naši posádku, ve složení Karel Mach a Jan Bláha, stále pronásleduje problém s unikající chladící kapalinou motoru historické Škody 130 RS. To klade zvýšené úsilí hlavně na kontrolu teploty motoru.


Foto: ČK motorsport

Přímo z Valence nám zatelefonoval spolujezdec Honza Bláha, který ke včerejší etapě dodává: „Na trati úterní etapy bylo málo sněhu. Po sněhu jsme jeli jen ve výše položených oblastech, jinak byl povrch tratě mokrý. Celou etapu jsme projeli bez problémů, ale od startu v Glasgow nás trápí únik chladící kapaliny. Doléváme tak pravidelně jak vodu do chladiče, tak benzín …“


Foto: ČK motorsport

Po dojetí etapy kolem Valence se Karel s Honzou seznámili se švédskou posádkou Mauritz Lange a Hans Sylvan, kteří jedou s Porsche 911 SC a pohybují se ve výsledcích těsně za hranicí první desítky. Po šesté „erzetě“ je „eresa“ na sto čtyřicátém pátém místě v absolutní klasifikaci. „Mauritz Lange se snažil předat Honzovi co nejvíce rad a zkušeností. Dozvěděli jsme se, že pokud bychom se chtěli pohybovat ve výsledcích v první padesátce, tak je potřeba být v místě konání soutěže týden před startem a měřené testy prostě natrénovat,“ dodává Karel Mach. Honza Bláha jen doplňuje další informací: „Rady od ostatních a zkušenějších účastníků začínají být finančně náročné, jelikož se předávají většinou po barech J.“ Sledujte naše internetové stránky www.ckmotorsport.cz, kde se budou objevovat aktuální informace a fotografie.

Dalibor Benych
www.ckmotorsport.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!