30. 1. 2013 20:39 − 2757× − 0

Francois Delecour v Lotyšsku s autem od Munaretta

Francouzský soutěžák Francois Delecour se letos rozhodl pro Mistrovství Evropy, po Jänner Rally se objeví v lotyšské Rally Liepāja-Ventspils.

Francouzský soutěžák Francois Delecour se letos rozhodl pro Mistrovství Evropy, po Jänner Rally se objeví v lotyšské Rally Liepāja-Ventspils. V rakouské úvodní soutěži ME získal Delecour 9 bodů za sedmé místo, v Lotyšsku bude chtít ale útočit na vyšší příčky. Serveru fiaerc.com odpověděl zkušený devětačtyřicetiletý závodník na pár otázek.

Dobrý den, Francoisi, kde jsi teď a co budeš dělat než přijedeš do Lotyšska?

"V tuto chvíli jsem na letišti ve Vídni, přestupuji do letadla do Lotyšska. Jdu rovnou do soutěže bez testování – jen shakedown bude náš test. Nemáme dostatek pneumatik do soutěže, takže jsem nechtěl ohrozit použití některých z nich zničením na testování. Myslím, že pneu tam budou hodně důležité, bude to velké dobrodružství. Nikdy jsem v Lotyšsku nebyl, tak se na to těším."

Vaše účast na Rally Liepāja-Ventspils byla potvrzena až minulý týden. Proč tomu tak bylo?

"Ano, to je pravda. Původně jsme soutěž jet neměli, pak ano, ale to už Kronos neměl volné auto k dispozici, protože nebyl v původním plánu. Naštěstí nám pomohl Jean-Pierre Nicolas najít řešení s týmem Munaretto, což je velmi dobrý tým a jsem rád, že mám takovou příležitost. Některé věci jsme ale řešili na poslední chvíli."

Jaký je Tvůj plán na závod – spíše body nebo jet na vítězství?

"Vždycky startuji s myšlenkou možného vítězství a to je v mé hlavě jako základní cíl. Ale jak jsem řekl, neznám tuhle rally vůbec, nebudeme testovat – bude to velká výzva. Také zde pojede hodně rychlých jezdců. Očekávám, že Jari Ketomaa bude velmi rychlý, viděl jsem Craiga Breena na Rally du Var a byl jsem ohromen – byl tak rychlý, že si jsem jistý, že v Lotyšsku může být taky rychlý. Ale my se samozřejmě budeme snažit jako vždy a mým cílem je se pokusit vyhrát."

Jaké byly Tvoje dojmy z nového vzhledu ME poté, co jsi viděl na Jänner Rally?

"Nejlepší věcí bylo televizní zpravodajství na Eurosportu, to bylo fantastické. To myslím, že byl fantastický a skvělý krok vpřed pro šampionát. Organizace byla také velmi dobrá – budoucnost je velmi slibná…"

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!