Auto šlape jak hodinky

Včerejší etapa se nesla v duchu poruchy motoru historické Škody 130 RS. Nedaleko Gare de Clelles následovalo rozebrání motoru přímo na ulici.

Včerejší etapa se nesla v duchu poruchy motoru historické Škody 130 RS. Nedaleko časové kontroly v Gare de Clelles následovalo rozebrání motoru přímo na ulici, protože hlava motoru musela dolů a měnilo se těsnění pod hlavou. Dvojice mechaniků ve složení Marcel Tuček a Honza Froněk celou výměnu zvládla za 1 hodinu a 20 minut. Naší posádce se pak podařilo dokončit středeční etapu se ztrátou 36 minut.

Dnes na Karla s Honzou čekalo celkem 270 km na trase z Gapu do Monaka. Dnešní etapu zpestřovala také dvojice regularity testů. Škoda 130 RS fungovala po opravě naprosto skvěle, a tak se posádka ČK motorsportu dnes odpoledne objevila v uzavřeném parkovišti na nábřeží monackého knížectví.


Foto: ČK motorsport

Tradičně i po dnešní etapě se z Monaka ozval Karel Mach: „Jsme v Monte Carlu. Škodovka funguje zcela bez problémů. Včerejší oprava, kterou bravurně zvládla dvojice našich mechaniků, se povedla a všechny hodnoty na palubní desce již ukazují správnou „výšku, tlak i rosný bod.“

Po několika hodinách odpočinku ale čeká Karla Macha s Honzou Bláhou ještě dnes závěrečná etapa včetně „Noci dlouhých ohňů“. Do finálové etapy se posádka vydá dnes ve 21.10 hodin a poslední kilometry XVI. Rallye Monte-Carlo dojede v pátek v brzkých ranních hodinách. Sledujte naše internetové stránky www.ckmotorsport.cz, kde se budou objevovat aktuální informace a fotografie.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!