Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
2. 2. 2013 17:02 − 2731× − 0

Jari Ketomaa se propracoval do vedení

Craig Breen dnes neudržel první pozici a na tu se dostal Jari Ketomaa, který postupně Irovi poodjíždí.

Druhým dnem dnes pokračovala Rally Liepāja-Ventspils a na programu byla šestice zkoušek, které oproti včerejšku přinesly více než dvojnásobek ostrých kilometrů, konkrétně 92. Poněkud netradičně nebyl formát zkoušek ve stylu jeden průjezd ráno, druhý odpoledne, ale dva testy si posádky projely již včera, zbylé pro ně byly dnes nové a jediným měřeným úsekem, který se dnes jel dvakrát byl ten s názvem Edole.

První sekce druhého dne přinesla nejvýraznější změnu, protože na RZ6 Ketomaa předstihl Breena, který do té doby zajížděl nejrychlejší časy, avšak nevypracoval si na Fina výraznější náskok. A když šestý test Ketomaa vyhrál a Breen ztratil téměř 12 sekund, rázem byl Fin v čele o pouhou jednu sekundu. K RZ6 se sluší dodat, že skvělý výsledek zde zaznamenal Černý, který byl druhým nejrychlejším. Jako třetí nejrychlejší přijížděl do servisu Delecour, který na dvojici v čele ztrácel téměř třičtvrtě minuty. Pouhé čtyři sekundy za Francouzem následoval Lukyanuk a pátý byl Švedas. Černý se i díky času z RZ6 dokázal propracovat již na 8. pozici, přičemž se musel prokousávat pořadím vzhůru, protože po úvodní zkoušce dne klesl na 13. příčku.


Foto: Facebook ERC

Druhá sekce se nesla ve znamení Ketomy, který zaznamenal tři nejrychlejší časy a má po dnešku náskok 12 vteřin na Breena. Na průběžný bronzový post se propracoval Lukyanuk, který na RZ8 přeskočil Delecoura a na Francouze má nyní náskok 14 vteřin. Za Delecourem následuje minutová díra za níž je Švedas. Velmi dobré výkony odpoledne předváděl Černý, který přidal na závěrečné zkoušce dne další druhý nejrychlejší čas a dokázal se propracovat již na šestou příčku průběžně se ztrátou pouhých 9 sekund na Švedase. Za Černým následuje o pět sekund Plangi, který má o 14 vteřin za zády Kisielse. O závěr elitní desítky se starají další piloti Lancerů, a to konkrétně devátý Pushkar a desátý Egle.

Zajímavé boje se odehrávají mezi dvoukolkami, kde je nadále v čele reprezentant projektu Peugeot Rally Academy Lefebvre se stále ještě novou zářícím Peugeotem 208 R2. Na záda mu dýchá Immonen s Citroenem C2R2 se ztrátou 10 sekund a podium dvoukolek uzavírá Danzinger s Cliem R3. Do nejrychlejší pětice mezi vozy s jednou poháněnou nápravou je třeba doplnit ještě dva lotyšské piloty s Fiestami R2, a to Sirmacise a pátého Blumse.


Foto: Facebook ERC

V soutěži kromě již zmiňovaného Černého, který je v desítce nejrychlejších, startují další čtyři Češi z nichž si nejlépe vede Orsák, který se dnes dostal již na 13. příčku absolutně. V závěru druhé desítky figurují další dvě posádky s českou vlajkou na oknech a to na 18. příčce Tlusťák, za nímž na 20. pozici následuje Štajf. Posledním, o kterém jsme ještě nemluvili je Baller, který se stále pohybuje v závěru výsledkové listiny.

Rally Liepāja-Ventspils po RZ9
1.Jari KetomaaFord Fiesta RRC1:09:19,9
2.Craig BreenPeugeot 207 S2000+12,1
3.Alexey LukyanukMitsubishi Lancer EVO X+1:03,4
4.François DelecourPeugeot 207 S2000+1:17,4
5.Vytautas ŠvedasMitsubishi Lancer EVO X+2:22,3
6.Jan ČernýŠkoda Fabia S2000+2:32,0
7.Siim PlangiMitsubishi Lancer EVO X R4+2:36,9
8.Raimonds KisielsMINI John Cooper Works RRC+2:51,3
9.Vitaliy PushkarMitsubishi Lancer EVO IX R4+3:04,8
10.Aivis EgleMitsubishi Lancer EVO X+3:42,2

Kompletní výsledky nejen Rally Liepāja-Ventspils naleznete jako vždy na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!