Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 2. 2013 11:32 − 2749× − 1

Colin McRae Flat Out Trophy pro Alexeje Lukyanuka

Svým výkonem za volantem produkčního Mitsubishi Lancer Evo X, kdy bojoval o pódium, ji získal Alexej Lukyanuk.

Colin McRae Flat Out Trophy, ocenění, které je známé již z dob IRC s námi zůstává i nadále a v letošní sezóně Mistrovství Evropy jsou jím opět oceňování jezdci, kteří svým výkonem nejlépe vystihli ducha zesnulé rallyové legendy. Z Lotyšska si ji odváží ruský pilot Alexej Lukyanuk, který s produkčním eNkovým Lancerem Evo X bojoval až do svého odstoupení o třetí příčku s Delecourem, který pilotoval Peugeot 207 S2000.

Porota se rozhodovala právě mezi Lukyanukem a Stéphanem Lefebvrem, který pilotoval Peugeot 208 R2 a dokončil druhý mezi dvoukolkami. "Vždy je těžké vybrat vítěze, ale naše pozornost byla zaměřena na mladého Francouze Stéphana Lefebvra, který startoval poprvé na sněhu a ledu a chvíli vedl ve 2WD a na Alexeje Lukyanuka, který dokázal s Nkovým autem bojovat o pozici mezi nejlepšími třemi," uvedl k výběru Jean-Pierre Nicolas, který je jednou ze tří osob, které vybírají držitele ocenění. Dalšími jsou zástupce Eurosportu Gilbert Roy a Colinův otec Jimmy McRae.

Poté co obdržel z rukou Jeana-Pierre Nicolase toto ocenění, podělil se o své dojmy i Lukyanuk. "Získat toto ocenění je pro mě obrovská čest. Nečekal jsem to. Dříve jsem sledoval, jak ji dostávají jiní jezdci a nyní se mi ji také podařilo získat, jsem velmi šťastný. Je to opravdový úspěch." Alexej Lukyanuk, motivován i výkonem v Lotyšsku, se nyní snažit zajistit budget na několik dalších startů v ME.

Komentářů celkem: 1
4. 2. 2013 14:531 Upraveno 14:54
0 0
Jo, tohle se dalo čekat, má to zaslouženě. Přeci jen jet takhle s produkčním autem je parádní výkon. Sice se teda divím, že nebyl zmíněn i Honza, protože jeho časy po problémové první etapě byly naprosto fantastické; druhý závod v tomto autě a rychlejší byl jen Breen s Ketomou, ale to ze mě asi hovoří zaujatost. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!