Ondřej Plšek - eWRC.cz
4. 2. 2013 20:22 − 2519× − 0

Abdulaziz Al-Kuwari pojede WRC2

M-Sport dnes potvrdil, že katarský jezdec pojede s Fordem Fiesta RRC ve WRC2. Prvním startem bude Mexická rally.

Jednou z novinek letošního mistrovství světa je i šampionát WRC2, který z velké části nahrazuje loňské SWRC. Dalším jezdcem v tomto seriálu je Abdulaziz Al-Kuwari. Tento katarský jezdec minulý rok odjel dva podniky mistrovství světa, v MERC skončil druhý za suveréním krajanem Al-Attiyah a stal se mistrem své země. Do WRC2 vstoupí v Mexiku, dalšími potvrzenými starty jsou pak Portugalsko, Řecko a Itálie. Al-Kuwari pojede za tým Seashore Qatar s Fordem Fiesta RRC, který bude připravovat M-Sport. Za volant tohoto vozu poprvé usedl začátkem měsíce, kdy byl na návštěvě v Anglii a ujel s ním 65 kilometrů na zkušební trati.


Foto: M-Sport

"M-Sport je v rallysportu velmi dobře znám. Má skvělý marketing a dokázal, že na svém poli působnosti patří k těm nejlepším – to vidíte i na tom, kolik Fiest závodí na celém světě! Pro Seashore tak byl M-Sport jasnou volbou," řekl Abdulaziz Al-Kuwari. "S Fiestou jsme toho moc neodjeli, ale již po prvních kilometrech mohu říct, že se vůz velmi dobře řídí. Je skvěle ovladatelný, má velký točící moment, zavěšení kol je ohromující a to přesně potřebujete, když většinu sezóny odjedete na šotolinových rychlostních zkouškách. Pokud jde o výsledek v letošním WRC2, tak umístění v první pětce by bylo dobrým výsledkem v naší první sezóně s Fiestou RRC."

Tato slova padla ještě před startem letošní Qatar Rally, které se Al-Kuwari již zúčastnil s uvedeným vozem. V cíli mu patřila pěkná třetí příčka, když hodně času ztratil defektem, který mu silně poškodil vůz a nakonec se musel sklonit jen před uměním Nassera Al-Attyiah a Khalida Al-Qassimi.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!