Nemocného Nassera Al-Attiyah zastoupí Matthew Wilson

Katarský jezdec onemocněl a nemůže se zúčastnit Švédské rally. Ke svému prvnímu letošnímu startu se tak dostane Matthew Wilson.

Nasser Al-Attiyah se nezúčastní letošní Švédské rally. Katařan přes víkend onemocněl, nezúčastnil se dnešního testu týmu a bude chybět i na nadcházející soutěži, protože se chce plně uzdravit před dalšími starty. Za nemocného Al-Attiyah zaskočí Matthew Wilson, který usedne do Fordu Fiesta WRC vedle Giovanni Bernacchiniho. Pro Wilsona to bude první letošní start v mistrovství světa, naposledy jel minulý rok Britskou rally. Ve Švédsku startoval již pětkrát, jeho dosud nejlepším výsledkem je sedmé místo z roku 2010.

"Jsem velmi zklamán, že jsem nemohl odcestovat s týmem do Švédska, ale je důležité, abych se plně věnoval uzdravení a byl tak fit na další starty," řekl Nasser Al-Attiyah. "Matthewa znám dobře a vím, že pro tým odvede dobrou práci. Veškerý vývoj budu sledovat z domova a budu držet posádce palce. Každá Fiesta v barvách Kataru má na dobrý výsledek, pouze bych si přál být tam s nimi a s každým to oslavit!"

"Po tak velkém zklamání z minulého roku je to absolutně skvělý pocit, že tento týden opět usednu za volant vozu WRC," okomentoval start Matthew Wilson. "Po pravdě to přišlo trochu neočekávaně – že pojedu jsem se dozvěděl včera večer (neděle) a ráno (pondělí) jsem již odlétal do Švédska! Seznamovací jízdy začínají zítra a věřím tomu, že budeme s Giovannim dobře spolupracovat. Vždy je to trochu obtížné si zvyknout na nového spolujezdce, ale on každopádně patří k těm nejlepším. Za tuto příležitost musím Nasserovi hodně poděkovat, celý tým mu přeje co nejrychlejší uzdravení. Bez něj to v servisu nebude ono a my všichni se už těšíme na jeho návrat v Mexiku."

Komentářů celkem: 20
5. 2. 2013 08:34
0 0
"Bez něj to v servisu nebudu ono" - poslední věta - "nebude ono". Po opravě mě smaž... Zdarec by DOKTOR
haq
5. 2. 2013 09:14
0 0
Nic proti Wilsonovi, ale mohli vybrat i líp. Myslim že PGA by zajel líp smajlík.
5. 2. 2013 09:58
0 0
haq: opravdu si tak naivně myslíš, že Proton by ho jen tak na zavolanou uvolnil, protože si to Wilson přeje? PGA sice nejede ale to neznamená, že je volný.
haq
5. 2. 2013 10:43
0 0
Loni zaskakoval sordo za JML a to byl dokonce jezdec továrny stejné kategorie. Když se chce tak jee spousta věci...
5. 2. 2013 11:56
0 0
Jde spíše o to co si přeje katařan a samozřejmě Wilson
5. 2. 2013 14:32
0 0
Možná Tanak by byl lepší, ale Katařan dal přednost i Neuvillovi před Tanakem. Žeby nějaké vnitřní spory?
5. 2. 2013 17:15
0 0
turbosh: na Otta se zlobi i sam Markko Martin. Ott nemusel nic platit, byl vybran do projektu 5leteho vyvoje, ale to co se mu reklo neplnil, byl palicaty, na vytky reagoval po svem. Mlady jezdec, ktery chce byt nekdy sampion musi krome rychlosti byt schopny prijimat kritiku a pracovat na sobe. Ott s tim mel problem, takze byl hozen pres palubu a Katar si vybral Neuvilla jako perspektivnejsiho. Myslim, ze situace byla dost vazna, kdyz se i Markko do Otta verejne oprel dost kriticky. Ott nemohl byt ted povolan, kdyz uz jednou byl vyhozen, tak za nim nebudou dolezat, aby jim na 1 rally pomohl. On by to Ott asi ani neprijal, kdyz zbytek sezony si musi zajistit sam a shani penize. Ale kdyby se choval jinak a poslouchal Wilsona, mohl se dnes vozit dal, za penize Qataru.
5. 2. 2013 17:26
0 0
Peťan72: Něco jsem slyšel, ale tys mě to shrnul a už do toho zase vidím líp. Díky za osvětu.
Mládí prostě někdy prostě musí sklopit uši.
5. 2. 2013 18:06
0 0
Neviem preco maju niektori ludia potrebu stale spekulovat, preco nie ten, ale tamten...jednoducho si Al-Attyiah vybral Wilsona a bodka. Ak by neboli na autach nalepene mena jazdca a copilota, tak prd viete, kto tam sedi...Tym pri trati ide o atraktivny prejazd, kto sleduje eWRC-results vidi len casy a hovno vie, co sa deje na trati a v aute a ja som rad, ze ma do toho auta kto sadnut a nebude na starte o jedno WRC-ko menej. Asi tolko smajlík
5. 2. 2013 18:34
0 0
No meleš tady pěkný sračky.Asi tolik.
5. 2. 2013 20:12
0 0
Tak konečně nějaké relevantní srovnání pro Prokopa, protože srovnávat ho s továrníky, je out.
5. 2. 2013 20:37
0 0
jenze Wilson bude mit prakticky tovarni vuz..
5. 2. 2013 21:06 Upraveno 21:08
0 0
No,ale zase Prokop už má jeden závod za sebou.Osobně myslím,že by měl být Martin trochu rychlejší.Ale znáš to....
5. 2. 2013 21:36
0 0
Sefca: ak je tvoj komentar narazka na ten moj, tak ti napisem len tolko, ze sracky tu mele vacsina tzv. "FANS" zvlast, ked ide o M.Prokopa alebo M. Wilsona.
5. 2. 2013 22:44
0 0
Jako,žere Tě něco?Ty si myslíš,že jsme tu takový trubky co by bez jmenovky nepoznaly kdo jede??? Tak si nehrej prosímtě na nejchytřejšího.Děkuji.
5. 2. 2013 23:16
0 0
Z mojho komentu vyplynulo, ze ten, kto nevie, ze Al-Attyiah neodstartoval pre chorobu a zastupil ho Wilson, mnoho divakov pri trati ani nespozna a je mi jedno, kto sedi dnu v aute, ale nech ten pohlad stoji zato...Pocas rally a aj po nej, su tu neustale len same spory a mudrosti, preco Prokop toto a tamto, ako by to mal robit, komu by mal svoj volant odovzdat do ruky atd. Ja myslim, ze tu niektorych ludi zere nieco ine, ako mna. Mnoho ludi sa nechce zmierit so skutocnostou, ze doba je inde a presli casy, ked timy platili jazdcov. Dnes je to presne naopak a tym padom jazdi ten, kto donesie kapital do timu alebo si ten Rally Team prevadzkuje sam, z vlastneho vrecka. Toto treba koncne pochopit a nie pisat nezmysly. Ono sa najprv treba zamysliet nad komentarom, co som asi chcel vyjadrit.
6. 2. 2013 00:14
0 0
Prokop rychlejší Wilsona? smajlík Wilson Prokopa sfoukne jako svíčku, klidně se vsadím o litr vodky Drak! smajlík
6. 2. 2013 15:31
0 0
spiderwrc: Jestli tvůj první koment byl na mě, tak jsem celkem nepochopil, proč tu pleteš nějaké poznávání, kdo v autě sedí atd. Pouze jsem psal, že si myslím, že na body by pro Wilsona byl lepší Ott. Věděl jsem ale, že jezdce vybírá Al-Attyiah, bohužel jsem pouze nebyl v obrace, co se týče "vypovědzení" smlouvy s Tanakem.
6. 2. 2013 16:20
0 0
neletajicifin: skoro bych se nebál vsadit, že Wilson tentokrát tak rychlý nebude smajlík
6. 2. 2013 17:59
0 0
turbosh: nie, moj prvy koment nebol miereny na Teba. A preco som napisal o tom, ze je jedno, kto sedi v aute? Ak posadim do rovnakych Qatar Ford Fiesta WRC Hanninena, Wilsona, Neuvilla, Al-Attyiaha, Tanaka alebo Anderssona a na oknach nebudu ich mena a budu nalepene reflexne folie, tak ako divak pri trati nerozoznas, ktory z nich prave okolo Teba presiel...tak nieje to jedno, kto je za tym volantom??? Hlavne, ze ich odstartuje co najviac, casy ma netrapia-tie uz zavisia od mnohych okolnosti...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!