Ondřej Plšek - eWRC.cz
5. 2. 2013 18:55 − 2506× − 5

Marcus Grönholm chválí Michala Kosciuszko

Bývalý mistr světa dnes usedl na místo spolujezdce vedle Michala Kosciuszka a snažil se Polákovi dát několik rad pro jízdu na sněhu.

Jedním z nejlepších jezdců na sněhu je určitě Marcus Grönholm. Za svou kariéru tento dvojnásobný mistr světa vyhrál pětkrát Švédskou rally a má tak na tomto povrchu zkušenosti k rozdávání. A toho využil i na dnešním testu, kdy se posadil na místo spolujezdce vedle Michala Kosciuszko a snažil se polskému jezdci vysvětlit, jak se má v zimních podmínkách jezdit s vozem WRC.

"Michal nemá v těchto podmínkách příliš zkušeností, ale musím říct než vůbec není špatný!" pochválil Poláka v den svých 45. narozenin Marcus Grönholm na wrc.com. "Stále se má co učit, ale je to jen otázka času a cviku, aby získal cit pro přilnavost a brzdné body. Michal se chce učit a vnímá vše, co mu vyprávím z mých zkušeností. Naslouchá. Jeden den není postačující, aby pokryl kompletně vše a také musí ještě odzkoušet své nastavení vozu. Neměli jsem moc času, ale vše bylo skutečně v pořádku!"

"Jízda s mým Mini WRC za těchto podmínek na nádherných silnicích zde ve Švédsku na sněhu a ledu a ještě s takovýmto legendárním jezdcem, který mi na základě své neuvěřitelné zkušenosti může ukázat kde mohu získat čas, je báječná," byl nadšen Michal Kosciuszko. "Pro mě je jízda na sněhu něčím neznámým. Nejel jsem sedm let za podmínek, kdy byly zapotřebí zimní pneumatiky! Jsem ohromen přilnavostí Mini, ale musím se naučit jak ji používat."

Komentářů celkem: 5
5. 2. 2013 20:081
0 0
Marcus si to viditelně užívá. smajlík
5. 2. 2013 20:122
0 0
Marcus musí být bezvadný mentor a učitel. Doufám, že i to málo, Kozcuiszko využije a zabojuje o dobré body ve Švédsku.
5. 2. 2013 20:353
0 0
Jestli pár aut nevypadne, bude mít Michal k bodům daleko.
6. 2. 2013 08:224
0 0
Kluci vy neskloňujete Kosciuszko-vo jméno? Posadil se, chválí Kosciszka - nebo ne? Ale jinak bych si přál teda místo Kosciuszko/a Grönholma ve startovce - klidně oba.
6. 2. 2013 08:275
0 0
To bych zase já valil jednu krpu za druhou kdybych seděl vedle takového velmistra.Tak snad si Michal vzal něco do hlavy a bude to jenom pilovat.Jinak pěkný dárek k 45 narozeninám...smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!