Martin Prokop po první etapě Rally Sweden v první desítce

Po absolvování první ze tří etap Rally Sweden jsou čeští sportovci na desátém místě celkové klasifikace.

MS v rally pokračuje tento víkend svým druhým podnikem v podobě Švédské rallye a na startu nechybí ani posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst s Fordem Fiesta RS WRC.

Tam se přesunula po závodním testu v podobě jednodenní soutěže Rally Finnskog, která se uskutečnila minulou sobotu. „Během Finnskogu se ale Martin evidentně sžíval a potýkal s různým povrchem od zmrzlé šotoliny přes různý led až po sníh, protože více času strávil po škarpách než na trati. Alespoň si vyzkoušel práci s lopatou a jiné netradiční disciplíny,“ popisuje manažer Quirin Müller.

Po absolvování první ze tří etap Rally Sweden jsou čeští sportovci na desátém místě celkové klasifikace. Během soboty a neděle na ně a ostatní posádky – původně bylo na staru devatenáct speciálů WRC – čeká dalších více než 200 kilometrů měřených testů na severském sněhu a ledu.

Podmínky na tratích rychlostních zkoušek a klíčové okamžiky z dosavadního průběhu popisuje Martin Prokop: „Dnešek se nám líbil a musím říct, že jsme si pěkně zazávodili. Konečně po Monte Carlu, kde jsme více méně jenom přežívali. Vyhnula se nám závažnější krizovka a v rámci možností jsem držel auto na uklouzané trati. Jelo se mi dnes dobře a jen škoda, že se u toho měřil čas, to už pro nás taková paráda není. Prostě nasazení a snaha zatím neodpovídá výsledku, který bych chtěl vidět na časomíře. Ještě dopoledně jsme se přetahovali s Finem Ketomou, který jede také Dmacky, ale po závadě na autě už nepokračoval. Od zítra na nás bude z jedenáctého místa nepříjemně dotahovat Dani Sordo, takže motivaci jet naplno si určitě najdeme. Zkusíme také ještě trochu pozměnit nastavení auta, aby bylo stabilnější v pomalých zatáčkách.“

Švédká rally po první etapě (RZ8):
1. Ogier / Ingrassia, VW Polo R WRC, 1:16:00,1
2. Loeb / Elena, Citroën DS3 WRC, +31,4
3. Latvala / Anttila, VW Polo R WRC, +33,1
4. Østberg / Andersson, Ford Fiesta RS WRC, +42,3
5. Novikov / Minor, Ford Fiesta RS WRC,+1:11,7
6. Tidemand / Floene, Ford Fiesta RS WRC, +1:22,1
7. Hänninen / Tuominen, Ford Fiesta RS WRC, +1:49,5
8. Neuville / Gilsoul, Ford Fiesta RS WRC, +2:00,2
9. Solberg / Axelsson, Ford Fiesta RS WRC, +3:25,9
10. Prokop / Ernst, Ford Fiesta RS WRC, +4:43,3

Komentářů celkem: 4
9. 2. 2013 07:241
0 0
gogogo Kluci ať se dnes daří.smajlík
9. 2. 2013 07:422
0 0
Drřím palce kluci, ať postupně zrychlujete, zatím je to slušné. Je dobře, že jste testovali a věřím, že jste vypotřebovali vymetání závějí již minulý týden smajlík
9. 2. 2013 11:513
0 0
Ztrácet 2s/km na to jak je Martin vyježděný a zkušený jezdec...nic moc...smajlík
9. 2. 2013 15:184
0 0
Tak to je s těma gumama bomba!!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!