Petr Pančocha - eWRC.cz
9. 2. 2013 16:56 − 2736× − 1

Mikko Hirvonen: Brzký konec nadějí

Veškeré plány Mikko Hirvonena na vítězství ve Švédské rally vzaly za své již v úvodní klasické erzetě páteční etapy

Veškerá očekávání a plány Mikko Hirvonena na vítězství ve Švédské rally vzaly za své již v úvodní klasické erzetě páteční etapy.

Přestože se všeobecně očekávalo, že jednička týmu Citroen bude jedním z hlavních kandidátů na vítězství, tak se všechno totálně pokazilo již pár set metrů po startu druhé rychlostní zkoušky Lesjofors. Mikko Hirvonen neudržel Citroen DS3 WRC na cestě a na dlouhých čtyřiadvacet minut uvízl ve sněhové bariéře. A to ještě může Mikko hovořit o štěstí v neštěstí, protože během výletu z trati předvedl se svým vozem parádní kolostřešní akrobacii.

„Stalo se tak sotva kilometr po startu vložky v úseku, který nebyl nijak náročný,“ líčil Hirvonen. „Zvedla se nám zadní část vozu a auto začalo klouzat ke krajnici, kde by vás měla normálně podržet sněhová bariéra vytvořená předchozími vozy. Jenže jsme šli do smyku a neštěstí v podobě uvíznutí v sněhové pasti bylo na světě. Na místě nebyli žádní diváci, takže nám strašně dlouho trvalo, než jsem vůz dostali zpátky na trať.“


wrc.com

Co tedy Mikko plánuje do dalších bojů? „Už nehodlám nijak riskovat a zkusím vybojovat nějaké body do šampionátu týmů. A chtěl bych také získat nějaké body do hodnocení jezdců v Power Stage,” dodal Mikko.

Ani jeho týmovým kolegům Danimu Sordovi a Khalidu Al-Qassimimu se v pátek příliš nedařilo. Khalid Al-Qassimi byl mimo trať dokonce dvakrát, Sordovi se tak „poštěstilo“ pouze jednou.

Šéf Citroenu Yves Matton pochopitelně neskrýval své zklamání, i když částečnou náplastí byl výkon Sebastiena Loeba, který zakončil první etapu na druhém místě. „Samozřejmě jsme zklamaní, že věci dopadly zcela jinak, než jsme doufali. Mikko vypadl z boje o přední příčky až příliš brzy, ale to je nedílnou součástí závodění, kdy riskujete kvůli vítězství. Mám ale radost z výkonu Sébastiena Loeba. Jeho a Latvalu, který je bezpochyby jedním z nejlepších jezdců na tomto povrchu, dělilo jen pár vteřin. Stále ale nevíme, jak moc velkým handicapem pro nás byla odlišná a méně výhodná startovní pozice.“

To nám už nyní prozradily výsledky sobotní etapy, v níž startovali oba Sebové – Loeb i Ogier – těsně po sobě, a pokud vezmeme v úvahu jen časy ze sobotních erzet, tak se králem úvodního víkendového dne stal velmi těsně právě Loeb.

crash.net

Komentářů celkem: 1
9. 2. 2013 17:501
0 0
Jo jo kdo chce moc....smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!