Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 2. 2013 12:38 − 2760× − 5

Jarkko Nikara s Mini WRC v Portugalsku

Ačkoliv šance na dobrý výsledek ve Švédsku pohřbila sněhová bariéra, ukáže se finský pilot s Mini WRC od Prodrive v Potugalsku.

Finský soutěžák Jarkko Nikara se v Mistrovství světa ukáže opět za volantem Mini WRC připravovaného v Prodrive při Portugalské rally. Fin se letos premiérově MS zúčastnil při právě uplynulé Švédské rally, avšak nevedlo se mu zrovna nejlépe, když poprvé navštívil okolí tratě při shakedownu a z důvodu poškození vozu musel vynechat kvalifikaci a podruhé jej výlet do sněhové bariéry stál 40 minut na RZ3 a šance na dobrý výsledek.

Soutěž nakonec dokončil se ztrátou jedné hodiny na vítězného Ogiera, když ve zbytku rally zaznamenával časy na horní hranici druhé desítky. O co horší byl výsledek ve Švédsku, o to lépe se Nikarovi vedlo při premiéře s WRC v MS při loňské Španělské rally, kterou dokončil na pěkném 5. místě a šéfové Prodrive na jeho adresu nešetřili chválou.

"Rozhodně jsem se zlepšoval s tím, jak soutěž pokračovala a jsem potěšen rychlostí, které jsem dosahoval," uvedl ke švédskému vystoupení Nikara. "Učil jsem se s autem více a více i z důvodu toho, že jsem před soutěží natestoval jenom 70 km. Ostatní kluci co jsou tady strávili ve svých autech mnohem více času a znají tyto zkoušky mnohem lépe než já, takže jsem spokojen s tím, co jsem předvedl," doplnil Fin k uplynulé soutěži." Teď se těším do Portugalska, startoval jsem zde v roce 2009 s enkem a je to soutěž, kterou mám rád."

Komentářů celkem: 5
11. 2. 2013 13:23
0 0
Nikara nasbíral sice ztrátu "jak na Dakaru", ale "klasicky" - vše dojel, Rally2 nepotreboval.
11. 2. 2013 13:29
0 0
To auto ve Švédsku bylo Prodrivu nebo soukromé? Tak mě tak napadá, že celé vystoupení Mini WRC silně připomíná vystoupení Škodovky, možná je i horší.
11. 2. 2013 13:34
0 0
Medvěd, dík, vycházel jsem z textu na autosport.com a tam bylo Rally2 zmíněno. Opravím v textu.
11. 2. 2013 23:22
0 0
Původně napsal Fany16

...Tak mě tak napadá, že celé vystoupení Mini WRC silně připomíná vystoupení Škodovky, možná je i horší.


To bys Mini trošku křivdil. Škodovka rozhodně neměla vyhranou rz ve své čtvrté soutěži MS (ale ve třetím roce účinkování v MS!) a to vůbec nemluvím o průměrné ztrátě na km vůči špičce...
11. 2. 2013 23:36
0 0
A také tenkrát Škoda neměla ty jezdce, kteří Miníka testovali, vyvíjeli a zajeli ty potřebné TOP výsledky na uskutečnění hlavního záměru projektu MINI WRC- tedy prodávat speciály klientům. Taky Škoda tenkrát neměla ty zkušenosti se stavbou těch o mnoho složitějších aut, než jsou dnes a vůbec s celou organizací závodního oddělení a závodního týmu a zkušenosti ze světových rally... Ale to je zbytečné dnes rozebírat...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!