17. 2. 2013 09:03 − 2950× − 2

Rallye Cup v sezóně 2013

Rallye Cup vstupuje v letošním roce do šestého ročníku své existence. Obsahovat bude čtyři soutěže.

Rallye Cup vstupuje v letošním roce do svého šestého ročníku. I letos se posádky mohou těšit na několik změn, vylepšení či novinek. Začněme kalendářem. Pohár opustili pořadatelé z Kralovic a Liberce, náhradou za ně bude dlouholetý podnik Volného Poháru – Rallye Světlá nad Sázavou, započítávaný v obou seriálech. Rallye Středohoří nahradil podnik stejného pořadatele – Rallye Teplice. Posádky tak uvítají dosud nepoznané tratě v podhůři Krušných hor. Již potřetí vyjedou soutěžní auta do soutěže pod Orlickými horami, tentokráte zařazené jako úvodní podnik seriálu. Tradičním podnikem a vlastně jediným, který je součástí Rallye Cupu od samotného začátku, bude Rallye Železné hory s centrem ve městě Chrudim.

Rallye Cup 2013
26. – 27. dubnaIII. Rallye Orlické hory
8. červnaRallye Teplice
16. – 17. srpnaXII. Rallye Železné hory
5. říjnaRallye Světlá nad Sázavou

Mezi soudobými vozy nedošlo v rozdělení tříd od samotného založení Rallye Cupu k žádným změnám. Až do teď. Od letoška přibyla skupina A5 určená vozům s jednou hnanou nápravou a atmosférickým motorem nad 2000 ccm. Novinku ocení například majitelé atraktivních zadokolek BMW. Mezi historiky naopak dochází skoro každý rok ke změnám hodnocení tříd. I letos. Zrušena je zcela třída V a vyhlášeny skupiny: H1 - do 750, H2 - do 1000, H3 - do 1200, H4 - do 1600, H5 - nad 1600, nově H6 - do 1300 s předním náhonem (zejména pro Škodu Favorit s 1 karburátorem).

Pro vozy s historickým původem, věrné kopie nebo „čisté“ historiky dle pravidel ME bude vyhrazena v každé soutěži Rallye Cupu třída Legend. Jejich dosažený čas v průběhu soutěže určuje umístění v rámci třídy (nikoliv v absolutním pořadí) a zisk bodů, ty se pak přepočítají dle koeficientu a posádky s nejvyšším počtem získaných bodů zvítězí v celoročním klání. Připravena bude i skupina P pro jízdu pravidelnosti neupravených historiků, která dává šanci účasti vozů s nejnižšími náklady na úpravy.

Začínající nebo málo zkušené posádky mají právo startovat pouze s vozy tříd A1, A2, H1, H2, H3, Legend (do 1600 ccm) a P. Hranicí je 5 dokončených soutěží v rallye, v případě ostatních disciplín bude posuzováno individuálně na základě výsledků dodaných posádkou (případně potvrzených pořadatelem).

Nejen o poháry se bude v roce 2013 soutěžit. "V tomto roce budou účastníci středoevropského poháru Rallye Cup bojovat kromě bodů také o ceny za 250.000 Kč. Podmínkou je účast ve všech soutěžích, hlavní ceny budou losovány mezi posádkami umístěnými na pódiu, ostatní ceny mezi posádkami na dalších pozicích," sděluje závodníkům lukrativní novinku Marek Šimík, ředitel seriálu.

Rallye Cup 2013 startuje soutěží Rallye Orlické hory o posledním dubnovém víkendu. Více informací na www.rallyoh.cz nebo www.rallyecup.cz.

Komentářů celkem: 2
17. 2. 2013 10:24
0 0
Musím uznat, že třídou H6 jsem velmi potěšen smajlík
17. 2. 2013 10:58
0 0
Tak jsem si původně myslel, že BMW zůstane v garáži a nic se nepojede, ale vlastní skupina ???? To je sakra výzva. Asi bramboru přece jen vytáhnu. smajlík děkuji za vstřícný krok.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!