Petr Pančocha - eWRC.cz
12. 2. 2013 18:58 − 2788× − 11

Juho Hänninen: Draze zaplacená chyba

Hloupá chyba v závěrečné superspeciálce v sobotní etapě připravila Hänninena o lepší umístění.

Juho Hänninen odjíždí ze Švédska s velmi rozporuplnými pocity. I když svůj bodový účet obohatil o osm cenných bodů za šestou příčku, v devatenácti rychlostních zkouškách (z celkových dvaadvaceti) skončil v Top-10 (pokazil tři ze čtyř superspeciálek) a v předposlední erzetě dokonce zajel pátý nejlepší čas, tak jej hloupá chyba v závěru sobotní etapy připravila o minimálně jedno místo v celkovém pořadí. Hänninen v tu dobu bojoval s Thierry Neuvillem, který na něj ztrácel 16 vteřin. Na krátkém “sprintu” v Hagfors ale chyboval a bylo po souboji.

„V sobotu šlo všechno jak po másle a já jsem se cítil jistěji a sebevědoměji. Pak ovšem přišla osudná chyba na superspeciálce, kdy jsme na dlouhou dobu uvízli ve sněhové bariéře a ztratili více než minutu. To vše pouhých sto metrů před cílovou fotobuňkou,” líčil Hänninen.


Juho Hänninen

„V tu chvíli to pro nás samozřejmě bylo obrovské zklamání – zvlášť když uvážíte, že se tak událo na poslední sobotní erzetě. Naštěstí nás to nakonec stálo jen jedno místo v celkovém pořadí.”

„Nedělní etapa se z našeho pohledu odehrála bez větších dramat,” pokračoval Juho. „Ale i tak to bylo celkem náročné z hlediska koncentrace, protože po naší sobotní ztrátě už nebylo s kým bojovat. Snažil jsem se neriskovat a užít si pěkné erzety na norském území.”

„Mám mnohem raději, když se musíte o výsledek pořádně porvat. Dodá vám to potřebný impuls. Nám už v neděli o nic nešlo, takže jsme tomu přizpůsobili i naše tempo. Na výsledných časech je znát, že jsme moc neriskovali.“

„Celkově si ale myslím, že jsme odjeli dobrý závod. Některé vložky byly skutečně úchvatné a ve voze jsem se cítil skvěle. Jsem částečně nespokojený se svou rychlostí, ale zároveň musím být realistou. Je pro mě těžké honit se s kluky, kteří jsou úplně na vrcholu. Je to už přece jen pár let, co jsem zde jel naposledy. Na takto rychlé rally jsou předchozí zkušenosti k nezaplacení a na výkonu se rozhodně projeví,“ završil finský pilot své hodnocení.

crash.net

Komentářů celkem: 11
12. 2. 2013 20:49
0 0
Upřímně jsem čekal od Juhy více.
12. 2. 2013 21:02
0 0
Na šoto a asfaltu teprve poznáme pravého Juha. Teď se seznámil s autem a příště do toho dá pořádný kus energie. smajlík
12. 2. 2013 21:03
0 0
Upřimě jsem už před startem byl v očekávání opatrný a nesouhlasil s těmi, kdo nadšeně přesvědčovali, že Juho pojede časy v top5 a bude za sebou nechávat např. Novikova. Ukázalo se, že přestup na WRC z S2000 není pro každého vždy tak snadný a zvláště ne na tak specifických rally jako je Monte nebo Švédsko. Přesto Juho s WRC může ukázat svůj skutečný potenciál na nějaké klasické rally. Tidemand doma zazářil, ale jeho plus je, že tyto podmínky opakovaně jezdil a svezl se i týden před tím na domácí rally. Juho teda nezklamal.
12. 2. 2013 21:06
0 0
Doufejme, že pojede. Jisté měl jen Monte a Švédsko.
12. 2. 2013 21:08
0 0
Žádná ofiko zpráva o Juhovi zatím není, vycházím z vyjádření jednoho ze sponzorů. Takže optimisticky věřím, že Juho ještě pojede. Ale tipuju, že to bude v Evropě.
12. 2. 2013 21:34
0 0
Já jsem Juhovi plně důvěřoval že pojede jako na sněhu, s kterým neměl v S2000 možnost se setkat, v tipovačce jsem dal 6. místo a vyšlo to, i když shodou náhod. Až se dostaneme na asfalt či šotolinu tak to bude teprve pravý dravý Juho smajlík
13. 2. 2013 22:18
0 0
Já jsem počítal, že bude od 4.- 6., počítal jsem s tím, že Mads odjede, ale že Juho bude bojovat více s Novikovem, což mě malinko zklamalo, nicméně žádné zázraky jsem nečekal. Počítám, že např. ve Finsku to bude jiné a pokud pojede v Německu (asfalt atd.) tak z něj ani Hirvonen nebude mít "klidné spaní" ... Každopádně začátky jsou vždy těžké, s vyjímkou týmu Wolksvagen, který předvádí super výkony, jsem zvědavý na Andrease. smajlík
14. 2. 2013 13:23
0 0
Původně napsal Peťan72

Upřimě jsem už před startem byl v očekávání opatrný a nesouhlasil s těmi, kdo nadšeně přesvědčovali, že Juho pojede časy v top5 a bude za sebou nechávat např. Novikova. Ukázalo se, že přestup na WRC z S2000 není pro každého vždy tak snadný a zvláště ne na tak ...


Juho ale zajel pár skvělých časů, jak na Monte tak ve švédsku a na rozdíl od Novikova, ze kterýho tady místní znalci pořád chčijou litry voleje, švédsko dojel do cíle.
14. 2. 2013 14:15 Upraveno 14:15
0 0
A Novikov snad Švédsko nedojel až do cíle? Na tom devátém místě je potom kdo? Přízrak? smajlík
14. 2. 2013 16:12
0 0
Aha....sem se tak daleko v tabulce nekoukal, myslel sem že nedojel. Pardon. No když vezmu kdo má kolik odjeto ve WRCu, zatim je Hanninen lepší dvojka. A tak trochu je předpoklad, že když pojede dál, budou mu další soutěže sedět víc(a zvykne si na auto).
14. 2. 2013 21:38
0 0
co to? vidím správně? co ten týpek na konci videa ve žluté budně, co pomáhá vytahovat Juha, to je snad kapsář ne? .. v čase 3:20 tam normálně někoho prošacuje..??smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!